Završnica ljetnih manifestacija

Ban motivacija za najmlađe

Franjo Deranja

Učenici OŠ Ivana Mažuranića predstavili se i djelom (slikovnicom), i riječju (stihom), i nošnjom, i pjesmom odnosno glazbom



NOVI VINODOLSKI » Ljetni niz manifestacija što je imao cilj obilježavanje velike obljetnice, 200 godina od rođenja pjesnika, jezikoslovca, bana i političara Ivana Mažuranića završio je u Kući »Srića« predstavljanjem likovne brošure-slikovnice u spomen na taj događaj, obljetnicu te polivalentno djelo i Mažuranićevu društvenu i umjetničku osobnost. Iduća prigoda u povodu Mažuranićeva jubileja bit će znanstveni skup što se predviđa i najavljen je ujesen.


  U svečanosti obojenoj novljanskim tradicijskim značajkama folklornog naslijeđa, učenici Osnovne škole Ivana Mažuranića predstavili su se i djelom (slikovnicom), i riječju (stihom) i nošnjom, i pjesmom, glazbom! Očito je – što se potvrdilo i u ovoj prigodi – da je ban i pjesnik Ivan Mažuranić motivacija i kreativno-intelektualni poticaj i najmlađima.   Članovi povijesne grupe škole, što nosi Mažuranićevo ime, uložili su mnogo truda, dara, glumačkih sposobnosti i vremena pripreme, zajedno s nastavnicima, da bi svečanost učinili što zanimljivijom. Osim što su bili zadovoljni i nagrađeni prigodnim programom, posjetitelji ove svečanosti dobili su slikovnicu i prigodni bedž, što će ih podsjećati na čin i događaj.

  Autor teksta u slikovnici je Anton Bilić, uredili su je Nika Baričević, Matko Baričević, Marin Bilić, Fran Žanić, Mia Rikanović, Sara Radović i Lucija Svetić koji su izveli recitale, pjesme i dramske točke. Sopilaši su bili Danko Pipinić i Dario Stošić. Članovi uredništva bili su profesori: Irena Rubčić Car, Klaudija Hreljac Ninić, Antonija Mažuranić i Boris Turjak, ravnatelj škole. Pokrovitelji su bili Katedra Čakavskog sabora »Novljansko kolo« i Grad Novi Vinodolski.