Jadran, Crikvenica

Andrić poručuje Buliću: STUH ne želi davati neutemeljene ocjene na račun nove Uprave

P. N.

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Podsjećamo da je naš temeljni interes zaštita i povećanje prava svih radnika, a posebno naših članova koje zastupamo kao većinski sindikat u Jadranu, stoji u otvorenom pismu Sindikata turizma i usluga Hrvatske



Povodom posljednjih događanja u crikveničkoj hotelskoj kući Jadran, Sindikat turizma i usluge Hrvatske (STUH) poslao je otvoreno pismo kolegama iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije.


»Vezano za Vašu objavu na facebook profilu od 19. veljače u kojoj, između ostalog, neutemeljeno prozivate pojedine članove Radničkog vijeća Jadrana d.d. i STUH, kao većinski sindikat u Jadranu d.d., želimo vam posebno naglasiti slijedeće:


STUH niti želi, niti može davati neutemeljene ocjene i insinuacije na račun rada i djelovanja nove Uprave Jadrana d.d. i interesa novog vlasnika, a istovremeno od te Uprave kao socijalni partneri zajednički tražimo socijalni dijalog i kolektivno pregovaranje u cilju uvećanja prava svih radnika, a što je naša glavna i temeljna zadaća.




Sve ostalo prelazi granice i postaje, kako i sami navodite »partikularan interes«, a to svakako ne želimo.


Podsjećamo da je naš temeljni interes zaštita i povećanje prava svih radnika, a posebno naših članova koje zastupamo kao većinski sindikat u Jadranu, pa je Vaša objava kojom prozivate pojedine članove Radničkog vijeća i STUH krajnje neutemeljena i nekorektna i dovodi nas do zaključka da je takvo postupanje Vaš »partikularni interes« u koji ne želimo ulaziti niti ga javno komentirati, stoji u otvorenom pismu Sindikata turizma i usluge Hrvatske koji potpisuje Eduard Andrić.