Za svakoga po nešto

Advent u Crkivenici; Bogat program za najluđi dio godine

Ljiljana Hlača

Detalj s prethodnog crikveničkog Adventa / sarhiva NL

Detalj s prethodnog crikveničkog Adventa / sarhiva NL

Drugog dana vikenda, u nedjelju 3. prosnica, tradicionalno će se održati Adria Advent maraton te Humanitarna utrka s kućnim ljubimcima, a kao šlag na kraju u Adventskom parku zasvirat će TS Mistral i sve posjetitelje opustiti nakon utrke



 Za nekoliko dana započet će i Advent u Crikvenici koji i ove godine donosi sadržajan program. Kako najavljuje organizator, odnosno Grad Crikvenica, božićno-novogodišnja čarolija započet će 2. prosinca u 18 sati u svima dobro poznatom Adventskom parku kada će se upaliti božićna rasvjeta po cijelom gradu, uz koncert Marka Tolje.


– Nakon koncerta Marka Tolje, za dobru zabavu pobrinut će se grupa Fun koja će svojim taktovima zagrijati sve posjetitelje, a svakojakih finih i mirisnih slastica, kako slanih tako i slatkih, te toplih napitaka za sve uzraste neće nedostajati – najavljuju u gradu.


Drugog dana vikenda, u nedjelju 3. prosnica, tradicionalno će se održati Adria Advent maraton te Humanitarna utrka s kućnim ljubimcima, a kao šlag na kraju u Adventskom parku zasvirat će TS Mistral i sve posjetitelje opustiti nakon utrke.




I ove godine crikvenički Advent donosi vožnju kočijom kroz grad, a na radost onih najmlađih proradit će i klizalište Ledena morska bajka, koje se nalazi na obali. Najavljene su žive jaslice, dolazak sv. Nikole, ali i Palačinka’da – jedan od najposjećenijih i najatraktivnijih događaja. Palačinka’da na programu je u nedjelju 10. prosinca s početkom u 11 sati.


Uz navedeno, božićno-novogodišnji ugođaj na Rivijeri obogatit će božićni sajmovi, zabavni programi za djecu i odrasle. Održat će se pričaonice za najmlađe, razne glazbene priredbe, kazališne predstave za djecu, kreativne radionice, gastrosusreti, glazbene večeri. Za doček stare (30. prosinca s početkom u 12 sati) najavljen je koncert Koktelsa i Fortunala, a cijeli događaj će upotpuniti puštanje lampiona dobrih želja.


Organizator poziva sve da dođu u ovo posebno vrijeme u Crikvenicu, da se provesele, zaplešu i zapjevaju, zaslade božićnim slasticama ili nečim konkretnijim kao što su primjerice kobasice i zelje. Advent završava 14. siječnja zatvaranjem klizališta. Većina događaja održavat će se u Adventskom parku, odnosno u parku ispred Hotela International. Lj. HLAČA