Primopredaja

Županija darovala kombi osnovnoj školi u Fužinama

Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Foto Marinko Krmpotić

Ključeve novog vozila vrijednog 194.349 kuna ravnateljici škole Jasni Štimac predala je zamjenica župana Marina Medarić. Dosadašnji školski kombi je nakon 13 godina bio »zreo« za zamjenu



FUŽINE – Sukladno svojoj gotovo već dva desetljeća dugoj tradiciji, Primorsko-goranska županija jučer je još jednoj goranskoj osnovnoj školi darivala kombi vozilo za prijevoz učenika putnika. Ovog je puta to bila OŠ »Ivanka Trohar« iz Fužina čiji dosadašnji kombi je u 13 godina vožnje natukao stotine tisuća kilometara pa mu je zamjena bila nužna, a ključeve novog vozila vrijednog 194.349 kuna ravnateljici Jasni Štimac predala je zamjenica župana Marina Medarić. Uz zahvalu, ravnateljica Štimac istaknula je da je dan dobivanja novog kombi vozila poseban dan fužinsku školu.


– Od 78 učenika njih 20 posto su putnici i to iz Liča, Vrata, Belog Sela, Slavice i Benkovca. Svima njima, pogotovo za loših vremenskih uvjeta koji su u Gorskom kotaru česti, kombi znači jako puno, a uz prijevoz učenika-putnika, kombi nam služi i za prijevoz svih drugih učenika na razna natjecanja, smotre, predstave, izložbe i slično približavanje zanimljivih sadržaja izvan Fužina – rekla je Jasna Štimac.


Zamjenica župana Marina Medarić rekla je da Primorsko-goranska županija novim kombi vozilima opskrbljuje svih deset goranskih osnovnih škola, pri čemu se raspodjela obavlja s obzirom na starost postojećeg vozila.




– Tako su ove godine na red došle Fužine kojima je prvi kombi kupljen prije 13 godina, a uz Fužine, ove školske godine iz županijskog proračuna izdvojili smo i sredstva za kombi koji vozi djecu na području Klane gdje također postoji lijep broj putnika – rekla je dožupanica Medarić.


Svečanosti predaje novog kombi vozila nazočila je i Edita Stilin, pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije, koja je podsjetila da Županija kontinuirano ulaže u sve goranske škole.


– U ovu fužinsku tijekom posljednje dvije-tri godine uložili smo u izmjenu i obnovu krovišta, zamjenu prozora i uređenje fasade te nabavu dodatnih pomagala, a ovaj kombi koji osnovcima ove škole zaista treba je najnoviji takav primjer – rekla je Edita Stilin.


Da bi se odužili Županiji na ovoj lijepoj darovnici, učenici i nastavnici priredili su predstavnicima PGŽ-a prigodan program tijekog kojeg se iskazao učiteljski zbor izvedbom županijske himne, a nakon toga krenula je probna vožnja kombijem i to, naravno, uz jezero Bajer kako bi se uživalo u predjesenskoj ljepoti ovog divnog jezera.