Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 6
Sutra: 11° 11° 6
21. studenoga 2019.
Delnička adventska bajka

Stižu još tri vlaka sa 600 malih Riječana

Dio veselih delničkih volontera koji sudjeluju u pripremi i realizaciji Adventske bajke / Foto Marinko KRMPOTIĆ
Dio veselih delničkih volontera koji sudjeluju u pripremi i realizaciji Adventske bajke / Foto Marinko KRMPOTIĆ
Autor:
Objavljeno: 8. prosinac 2014. u 14:58 2014-12-08T14:58:47+01:00

Delnička Adventska bajka pokazala se punim pogotkom pa će 15., 17. i 19. prosinca u Delnice vlakom stići još tri grupe od po 200 djece

DELNICE  Iako je dosadna kiša i još dosadnija magla u znatnoj mjeri umanjila uspješnost drugog vikenda Delničke adventske bajke, nedvojbeno je da za zbivanja ove vrste postoji zanimanje koje bi od delničkih adventskih druženja moglo napraviti zanimljiv i konkurentan turistički proizvod.

Naime, ako se za vožnju kočijom, susret sa svetim Nikolom, posjet srnicama kraj Lovačkog doma Delnice i sudjelovanje u bajci »Snjeguljica i sedam patuljaka« traži karta više za posebnu HŽ kompoziciju Tin express koja kreće iz Rijeke, onda je jasno da jedan ovakav događaj zanima mnoge.

Štoviše, uz 430 u Delnice u subotu pristiglih malih i velikih Riječana, navodno je želju za posjetom Delnicama pokazalo još stotinjak ljudi, ali u vlaku više nije bilo mjesta.

Nezamjenjivi volonteri

Gradonačelnik Delnica Ivica Knežević posebno u dosadašnjem tijeku realizacije projekta Delničke adventske bajke ističe veliku ulogu koju su odigrali delnički volonteri koji već utorkom odlaze u Rijeku i oko riječkih osnovnih škola lijepe plakate koji su očigledno privukli pažnju.
   – Riječ je o učenicima delničke osnovne i srednje škole i pripravnicima koji rade u gradskoj upravi i koji, uz niz članova nekoliko delničkih udruga, daju zaista veliki doprinos realizaciji ove akcije. Za što veći posjet predbožićnom vikendu u Delnice želimo privući što više ljudi pa pripremamo i nove vrste marketinških aktivnosti pri čemu ćemo u sve uključiti i naše vatrogasce koji će svojim vozilom u Rijeku i uz pomoć megafona obavijestiti Riječane u pojedinim kvartovima o mogućnostima adventskog druženja tog predbožićnog vikenda, najavljuje Knežević.

  

Bogat program

Sve to upućuje da su s prošle godine pokrenutim sadržajima ponuđenim pod zajedničkim nazivom Delnička adventska bajka organizatori – Grad Delnice i TZG Delnice – pogodili i da su baš zbog tako osmišljene ponude Delnice postale zanimljive svom najbližem i najjačem tržištu, Rijeci i okolici.

Ako se uz to još ponudi i »bajka uživo« koju organizatori priređuju u Parku kralja Tomislava koji za tu prigodu postaje »Čarobna šuma«, i ako se svemu tome doda i niz drugih zanimljivih detalja kao što su vožnja kočijom, slikanje sa Svetim Nikolom, Krampusom ili Djedom Mrazom, radionice za vilenjake, dobra ponuda ića i pića na štandovima... onda je logično da se kod znatnog broja potencijalnih posjetitelja Delnica javi želja za posjetom mjestu na kojem se sve to nudi.

   Potvrđuju to i podaci iz TZG-a Delnice po kojima će nakon sljedećeg, trećeg po redu vikenda Delničke adventske bajke, uslijediti pojačani organizirani dolasci gostiju iz Rijeke, najavljuje direktorica TZG-a Delnice Mirela Srkoč Šenkinc dodajući kako dobra suradnja s Hrvatskim željeznicama traje još od 2006. godine.

   – U trećem tjednu prosinca ove godine u suradnji s njima Delnice će 15., 17. i 19. prosinca posjetiti učenici raznih vrtića i riječkih osnovnih škola. Po svakom od tih posjeta predviđa se dolazak oko dvije stotine polaznika vrtića, odnosno osnovaca, a bit će im ponuđen skraćeni program tijekom kojeg će moći upoznati Delnice, uživati u klizanju i nizu drugih sadržaja. A 20. prosinca opet priređujemo veće druženje sa slikanjem s Djedom Božićnjakom i uživanjem u novoj interaktivnoj bajci u čemu će iznova sudjelovati i putnici Tin expressa pri čemu već sada prodaja karata ide dobro, govori Srkoč-Šenkinc.
  

Šator kao alternativa

Ono što je za sada najveći problem i što se ne može naručiti je – vrijeme. Ni prošle godine vremenske prilike nisu bile milostive, ali bar nije bilo kiše. Naravno, protiv vremena se nije moguće boriti, ali bi možda trebalo ozbiljno razmisliti o kupnji ili iznajmljivanju većeg šatora koji bi osigurao da bez obzira na vremenske uvjete Trg 138. brigade HV-a bude glavno mjesto druženja.

   – Mi smo o tome već razmišljali, a ove smo godine odustali stoga što su i kupnja i iznajmljivanje vrlo skupi. Konkretno, šator 4x4 metra košta 25.000 kuna, a nama bi trebao bar deset puta veći. Zato smo ove godine na programe HTZ-a kandidirali pomoć pri kupnji šatora, ali nismo uspjeli. No, sljedeće ćemo se godine iznova kandidirati, smatra direktorica TZG-a Delnice.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.