Odlazak Mirele Srkoč Šenkinc

Razriješena na osobni zahtjev: Turistička zajednica Delnice iznenada ostala bez direktorice

Marinko Krmpotić

Nakon više od godinu dana Mirela Srkoč Šenkinc (desno) je odstupila s mjesta čelne osobe TZG-a Delnice / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Nakon više od godinu dana Mirela Srkoč Šenkinc (desno) je odstupila s mjesta čelne osobe TZG-a Delnice / Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Rezultati su posljedica činjenice da sam sedam dana tjedno dostupna bila po 12 sati radeći posao koji je ranije odrađivalo troje ljudi. Sve to utjecalo je na moj život i zdravlje i to su osnovni razlozi zbog kojih tražim razrješenje – rekla je Šenkinc ne želeći ulaziti dublje u uzroke ovakve odluke



DELNICE  Od jučer Turistička zajednica Grada Delnica nema svog čelnog čovjeka, natječaj za to radno mjesto trebao bi ove nedjelje biti objavljen u »Novom listu« a bude li sve teklo bez poteškoća TZG-a Delnice novog direktora ili direktoricu imat će sredinom listopada, jasno je nakon jučer održane sjednice Turističkog vijeća TZG Delnice na kojoj je središnja točka bilo razrješenje dosadašnje direktorice mr. sc Mirele Srkoč Šenkinc na osobni zahtjev.


Pojašnjavajući odlazak s radnog mjesta na kojem je bila od 25. kolovoza 2014. godine pa do jučer, Srkoč Šenkinc najprije je nabrojila niz stvari realiziranih u tom razdoblju zaključivši kako pokazatelji ukazuju na vidljiv napredak, od smanjenja duga TZG-a Delnice sa 150.000 kuna na 50. 000 kuna pa do rasta broja posjetitelja i noćenja te organizacije uspješnih manifestacija.


Jednoglasna odluka


 »Rezultati su posljedica činjenice da sam sedam dana tjedno dostupna bila po 12 sati radeći posao koji je ranije odrađivalo troje ljudi. Sve to utjecalo je na moj život i zdravlje i to su osnovni razlozi zbog kojih tražim razrješenje«, rekla je Šenkinc ne želeći ulaziti dublje u uzroke.




Razrješenje je, dojam je, za većinu članova Turističkog vijeća bilo iznenađenje, a predsjednik TV TZG Delnice Ivica Knežević rekao je kako mu je žao što Srkoč Šenkinc odlazi jer je ipak ostvaren uočljiv napredak. »Žao mi je što se mora prekinuti tako dobar početak, ali vašu želju utemeljenu na osobnim razlozima moramo poštovati«, rekao je Knežević s čime su se složili i svi članovi Turističkog vijeća jednoglasno donijevši odluku o razrješenju direktorice Srkoč Šenkinc. Do daljnjeg, sukladno Statutu, TZG Delnice zastupat će predsjednik Knežević.



Točka dnevnog reda koja je izazvala nezadovoljstvo svih bila je vezana uz državni natječaj za potpore TZ-ima i vlasnicima smještajnih objekata. Naime, po pravilima tog natječaja goranske TZ i goranski hotelijeri te iznajmljivači smještaja klasificirani su kao dio obalne županije što znači da potporu mogu dobiti samo na temelju broja noćenja. Gorski kotar jest dio županije oslonjene na more, ali je zbog svog kontinentalnog položaja do sada vrednovan drugčije, a poistovjećivanjem s destinacijama uz more isključen je iz bilo kakve mogućnosti dobivanja potpora pa je sasvim razumljivo da je ovaj potez Ministarstva turizma protumačen kao još jedan atak na kontinentalni turizam.



Vidno dobri rezultati


U ostalim točkama dnevnog reda potvrđene su tvrdnje o napretku u radu TZG-a Delnice pa je tako iz financijskog izvješća jasno da je u prvih šest mjeseci početni dug smanjen za dvije trećine i umjesto 150.000 kuna sada iznosi 50.000 kuna čije je vraćanje, sukladno planu i obećanjima, obveza Grada Delnica koji će to učiniti, najavio je gradonačelnik Knežević naglasivši kako taj dug nije vraćen zbog izraženog gubnitka poreznih prihoda.


Vrlo dobre rezultate Delnice bilježe i u prvih sedam mjeseci turističkog prometa pa je tako broj dolazaka gostiju veći za 12 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine (5. 479 : 4. 881), a još je značajnije što je broj noćenja porastao za 17 posto(13. 541 : 11. 587).