Nastavit će sam

Ivica Knežević istupio iz Burićeve liste: ‘Ne želim biti dio budućih igrica ispod stola’

Marinko Krmpotić

Ivica Knežević / Foto: Marko Gracin

Ivica Knežević / Foto: Marko Gracin

Druge napadate zbog stvari koje i sami ne poštujete. To ne mogu dopustiti i više se ne smatram članom vaše liste, već ću biti samostalni nezavisni član županijske skupštine, poručio je delnički gradonačelnik



DELNICE – Nakon što su Hrvoje Burić i nekoliko vijećnika s njegove liste dali podršku prijedlogu SDP-a, Ivica Knežević, gradonačelnik Delnica i vijećnik s Burićeve liste u Županijskoj skupštini, uputio je pismo Hrvoju Buriću kojim najavljuje svoje istupanje s liste na kojoj je ušao u Županijsku skupštinu. U pismu Knežević kaže:


»Poštovani gospodine Buriću, obraćam Vam se razočaran i tužan zbog svega što se događalo na Županijskoj skupštini PGŽ-a. Toliko prozivanja i optuživanja da je naprosto nevjerojatno kolika količina animoziteta, nepovjerenja, nepoštivanja ljudskog dostojanstva, postoji među pojedinim članovima skupštine. Jučer sam i sam osjetio nepoštovanje mog dostojanstva! Osjećao sam se izdanim, nevažnim, prodanim! Radi svega, ali prije svega radi onog temeljnog svetog cilja zbog kojeg sam išao na izbore za člana Županijske skupštine, kako bih i kroz tu instituciju nešto učinio za Gorski kotar i moje Gorane, želim se jasno odrediti u predstojećoj budućnosti.


A moje pravo?


Podsjećam, već kod prvih razgovora oko županijske skupštine Vaš stav je bio da Vas ona uopće ne zanima, radi čega smo gospodin Dražen Mufić i ja došli na visoka prva mjesta kako bi bili sigurni da možemo ostvariti željeni cilj borbe za Gorski kotar! Naravno da nije upitan Vaš doprinos u tom projektu i da bez glasova koje ste Vi privukli u Rijeci, kao nositelj liste, ne bi ostvarili željeni rezultat, no to je bila i Vaša odluka, barem smo svi imali takav dojam.




Što se poslije desilo, odnosno što se dešava da svoje mjesto niste prepustili gospodinu Draženu Mufiću, svakodnevno me pitaju mnogi Gorani, no ja na njega ne znam odgovor, pogotovo što iz svega što se dešava vidim da je Vama itekako stalo do pozicije u Skupštini PGŽ-a. Vaše pravo na to je neprijeporno, no upitno jer koliko je to nakon svega vjerodostojno i u duhu obećane riječi!? Za mene je riječ svetinja, no očito sam u tome među izuzecima, pogotovo kada se radi o politici.


Jučer me iznenadio i Vaš javni nastup za županijskom govornicom u kojem ste eksplicitno izrekli da Nezavisnu listu nema nitko pravo zastupati, pregovarati u njeno ime, niti predstavljati bilo gdje, jer za to nema ni pismenog ni usmenog dogovora ni sa kime. Načelno i u drugim okolnostima bih se mogao složiti s time, kao što se slažem da je Vaše legitimno pravo boriti se za mjesta predsjednika i člana u radnim tijelima skupštine. No što je s mojim pravom kao legitimnog člana Nezavisne liste Hrvoja Burića?


Kao da ne postojimo


Uostalom, jučer ste s govornice drugima davali na raspolaganje jedno odborničko mjesto, dakle postupili ste kao da mene, nas sa liste nema, kao da ne postojimo! Da ne biste krivo shvatili, ja se ne »grebem« ni za što i nisam u skupštini radi materijalnih interesa, budući kao dužnosnik nemam pravo ni na kakvu naknadu, niti bih ju uzeo, osim parkiranja na Delti, naprotiv, već samo radi domoljublja prema svom kraju i potrebe da za njega nešto pokušam učiniti!


Eto vidite, druge napadate zbog stvari koje i sami ne poštujete. To neću i ne mogu dopustiti i od danas se više ne smatram članom Vaše Nezavisne liste Hrvoja Burića, već ću biti samostalni nezavisni član županijske skupštine! Mislim da je tako najbolje za sve jer ne želim biti taocem neizvjesnosti i neinformiranosti, niti dio budućih igara i igrica iza zastora i ispod stola. Sa svojim dostojanstvom i čašću nikada nisam i neću trgovati! Na kraju, bogatiji sam za jedno iskustvo i siguran sam da će na sljedećim izborima Gorani prepoznati potrebu da ih u Skupštini PGŽ-a zastupaju Gorani i da će svojim glasovima konačno omogućiti da nas bude puno više!


Želim Vam puno uspjeha u Vašem budućem radu u Skupštini Grada Rijeke, kao i u Županijskoj skupštini, i uvijek ću s Vama rado popiti kavu u neformalnom druženju, jer naše političko neslaganje i različiti stavovi ne trebaju nas udaljiti kao ljude!«, zaključuje Knežević.