Ekološko zagađenje

Bolje spriječiti…: Nadzorne kamere na odlagalištu otpada

Marinko Krmpotić

Snimio Marinko KRMPOTIĆ

Snimio Marinko KRMPOTIĆ



MRKOPALJ  Krajnje je vrijeme da se počne rješavati problem divljeg odlagališta otpada u Mrkoplju, ustvrdio je na sjednici Općinskog vijeća Mrkopalj Josip Grgurić (HSP AS) koji je kroz vijećničko pitanje upućeno čelnicima Općine Mrkopalj želio znati što će poduzeti kako bi se zaustavilo ugrožavanje prirode i ljudi.


»Dim i miris s tog divljeg odlagališta smetaju sve veći broj ljudi i ako ne dođe do bitnijih pomaka, sam ću zvati nadležne županijske i državne inspekcije«, rekao je Grgurić.


Predsjednik Općinskog vijeća Zvonko Matković podsjetio je kako je to odlagalište bilo namijenjeno isključivo građevnom otpadu, ali su nesavjesni pojedinci na toj lokaciji počeli ostavljati i druge vrste otpada što predstavlja sve veći problem.




»Zatražit ćemo izvješće komunalnog redara te dogovoriti daljnje postupke«, najavio je Matković, a načelnik Mrkoplja Josip Brozović rekao je kako kontrolu tog odlagališta provode vatrogasci DVD-a Mrkopalj, a jedna od mogućih reakcija je i postavljanje nadzornih kamera koje bi omogućile kažnjavanje onih koji na toj lokaciji nelegalno ostavljaju otpad.