Drska krađa

U Lici se s vegetacijom bude i – lopovi: Na Plitvicama pokrao gošću iz Kine

Marin Smolčić

Foto arhiva

Foto arhiva



GOSPIĆ U protekla 24 sata na području Policijske uprave ličko- senjske evidentirana je jedna doista drska krađa. Dok se skupina kineskih turista nakratko odmarala tijekom razgledavanja NP Plitvička jezera, jedna 48-godišnja žena odložila je pored sebe ruksak s mnoštvom stvari. U svega nekoliko sekundi, koliko ruksak nije bila pod njezinom pakom, netko joj je iz njega ukrao novčanik s dokumentima i povećom svotom novca.


Budući da su Uskrs i lijepo vrijeme ovih dana na Plitvička jezera privukli veliki broj posjetitelja iz cijeloga svijeta, gotovo je redovna pojava da nastale gužve vješti lopovi iskoriste u„poslovne svrhe“. Procjenjuje se da će tijekom uskrsnog vikenda ovu popularnu destinaciju posjetiti više od 10 tisuća turista.

Prošle godine na Plitvičkim jezerima zabilježen je veći broj krađa novčanika, putovnica, novca, mobitela i foto-aparata, ali nije poznato je li pri tome itko od lopova uhićen.


Iz Senja istodobno stiže dobra vijest jer je jedan mještanin pozvao policiju i dragovoljno predao 424 komada raznog streljiva i jednu ručnu bombu koje je držao kod kuće. Budući da još uvijek traje policijska akcija „Manje oružja-manje tragedija“ dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava se ne sankcionira.