Nikola Lalić

Lički lučonoša pomirenja: Pametna politika odašilje pozitivne vibracije!

Portal Novilist.hr

Nikola Lalić

Nikola Lalić

Vjerujem da je svemu ovome suport i pametna politika koja odašilje pozitivne vibracije svim građanima. Nitko ovdje ne živi bolje ili lošije jer je Hrvat ili Srbin, uvjeren je Nikola Lalić



GOSPIĆ U svjetlu aktualnih političkih zbivanja na istoku Hrvatske uzrokovanih međunacionalnim i stranačkim animozitetima svakako nas je zanimalo kakva je međunacionalna situacija u Ličko-senjskoj županije, području još uvijek dubokih ratnih rana.


U smislu povratka stanovništva, povrata imovine i obnove ključnu ulogu na tim prostorima imao je Nikola Lalić, danas zamjenik župana iz redova srpske nacionalne manjine i predsjednik županijskog SDSS-a.


– Godinama sam bio na čelu Srpskog demokratskog foruma za Liku koji je tada bio partner UNHCR-u. U mjesečnim izvješćima imali smo rubrike stanje na terenu i sigurnosni problemi. Od te 1998. do danas na ovim prostorima nije zabilježen niti jedan eksces uzrokovan međunacionalnom netrpeljivošću.




Ovdje Srbi i Hrvati žive zajedno u svim mjestima, a izdvojimo Korenicu, Lovinac, Vrhovine, Udbinu i Donji Lapac. Vjerujem da je svemu ovome suport i pametna politika koja odašilje pozitivne vibracije svim građanima. Nitko ovdje ne živi bolje ili lošije jer je Hrvat ili Srbin, uvjeren je Nikola Lalić.


Mnogi ga smatraju lučonošom pomirenja i formule modus vivendi. Zadnje njegovo istupanje u javnosti dogodilo se lani kada je smirivao stanje na terenu uzrkovano fizičkim napadom na jednog Srbina kod Gospića. Ali i tada su u pitanju bili neriješeni imovinski odnosi pri čemu je skupina Roma fizički nasrnula na jednu srpsku obitelj.