Rođeno 11 beba

Gospićki ‘Baby Boom’: Nakon pet godina rodilište ponovo krcato

Marin Smolčić

Rodilište ponovno krcato, uz zamalo orkestrirani plač novih, malih ljudi

Rodilište ponovno krcato, uz zamalo orkestrirani plač novih, malih ljudi

'Ovo je doista  prelijep osjećaj, trenutak koji valja pamtiti. Nakon pet godina Rodilište OB Gospić ponovo je prepunjeno! Imamo 11 beba, od kojih je jedna rođena carskim rezom, ostale prirodnim putem. Nešto više je ženske novorođenčadi, odnosno sedam djevojčica, a tu su i četiri mala muškarca!', kaže dr. Sandra Čubelić



GOSPIĆ Prošlo je gotovo pet godina od kada su novinari bili pozvani u rodilište Opće bolnice Gospić. Danas s istim razlogom: na ovome odjelu trenutno se nalazi 11 beba starih od tri do četiri dana. Za malu  sredinu sa sve manje stanovnika ovo je pravi ‘Baby Boom’!


Govoreći o važnosti i ljepoti ovoga trenutka ravnateljica OB Gospić dr. Sandra Čubelić istaknula je kako je rodilište ponovno krcato, uz zamalo orkestrirani plač novih, malih ljudi.


 




– Ovo je doista  prelijep osjećaj, trenutak koji valja pamtiti. Nakon pet godina Rodilište OB Gospić ponovo je prepunjeno! Imamo 11 beba, od kojih je jedna rođena carskim rezom, ostale prirodnim putem. Nešto više je ženske novorođenčadi, odnosno sedam djevojčica, a tu su i četiri mala muškarca! Inače smo zbog intenzivne gradnje i rekonstrukcije kirurških operacijskih sala financiranih iz EU fondova, rodilište smanjili za više od polovine uobičajenog prostora. Svaki centimetar nastojali smo dobro iskoristiti, pa zato vlada pozitivna gužva i uzavrela radna atmosfera. Sve to vrijedne djelatnike rodilišta Opće bolnice Gospić ne ometa u svakodnevnom poslu i aktivnostima, čak i u uvjetima ponovljenog Baby Booma, rekla je okupljenim novinarima s puno ushita ravnateljica dr. Sandra Čubelić.


Pri tome su male zvijezde uglavnom spavale, neki su plakali, a bilo je i onih koji su na bljesak blica otvarali okice i čudili se što ih je snašlo!!!