Za svakog ponešto

Uskrs u Opatiji bit će u znaku gastronomije i glazbe

Marina Kirigin

Foto: Marin Aničić

Foto: Marin Aničić

Središte događanja bit će Slatina gdje će trajati Uskrsni sajam, a tijekom vikenda će se održavati glazbeni nastupi, izložba oldtimera i programi animacije. Ljubitelji autohtonih delicija uživat će u Iki gdje se održava gastronomsko događanje Šparuga i vino. Prigodni programi i u hotelima



OPATIJA Uskrs u Opatiji donosi brojne gastronomske, glazbene i animacijske programe. Središte događanja bit će Slatina na kojoj će trajati Uskrsni sajam i gdje će se tijekom vikenda održavati glazbeni nastupi, izložba oldtimera i programi animacije, a ljubitelji autohtonih delicija uživat će u Iki gdje se održava gastronomsko događanje Šparuga i vino. Prigodni programi odvijat će se i u opatijskim hotelima.


Prema najavama iz 32 otvorena hotela, odnosno svih koji trenutačno nisu u rekonstrukciji, u Opatiji će ove blagdane provesti oko 4.500 gostiju koji će ostvariti oko 14.000 noćenja, stoji u najavi iz Turističke zajednice Grada Opatije.


Od 17. do 22. travnja na Slatini će trajati Uskrsni sajam na kojem će se svakodnevno, od 10 do 20 sati, predstavljati nosioci oznake Feel&Taste oznake i opatijski umjetnici – Udruga Lavanda, Ivy’s Sweet Lavander, Okusi Kvarnera, Eda Mihovilić, Claudio Frank, Žana Boyd te Proizvodi od maslinovog drva – Jakopović Ivan, a posjetitelji će imati prilike kušati i kupiti autohtone lokalne proizvode. U petak, 19. travnja, na Slatini će nastupiti Iman Acoustic Trio od 15 do 18 sati, a dan kasnije od 13 do 16 sati posjetitelje će zabavljati Trio Asi.


Hodanje kroz povijest




Uz glazbu, subotnje jutro bit će posvećeno sportu i rekreaciji uz nordijsko hodanje kroz povijest Opatije sa startom u 10 sati ispred Ville Angioline, a poslijepodne gastronomskim događanjem Šparuga i vino u Iki, koje će trajati od 12 do 20 sati. Cilj manifestacije je sljubiti kraljicu proljeća – šparogu, autohtonu namirnicu ovoga kraja, s mesom, ribom, tjesteninom i vrhunskim hrvatskim vinima, a sve će pratiti bogat glazbeni program.


Sretan Uskrs brojnim Opatijcima i njihovim gostima u nedjelju, 21. travnja, poželjet će Puhački orkestar Lovran na Slatini u 12 sati, a u isto vrijeme na terasi hotela Milenij počet će animacija za mališane, uz potragu za pisanicama te druženje s Uskrsnim zecom, Petrom Panom i Wendy. Istovremeno, roditelji mališana moći će uživati u Uskrsnom koncertu Katje Budimčić koja će s kvartetom na terasi hotela Milenij nastupiti u 12.30 sati. Uskrs ispunjen glazbom zaokružt će Trio Asi nastupom od 13 do 16 sati na Slatini.


Izložba oldtimera


Događanja na Uskrsni ponedjeljak otvorit će tradicionalna izložba oldtimera koja će na Slatini početi u 10 sati, a u isto vrijeme i na istom mjestu zasvirat će Cofee Shop Acoustic. Od 11 do 13 sati trajat će druženje s Uskrsnim zekom i opatijskim damama, a tradicionalne plesove u svom će nastupu u 12 sati predstaviti Folklorni ansambl Zora. Bogat i raznolik program zaključit će Spart Jazz Trio koncertom od 13 do 16 sati.


Uz događanja na Slatini u organizaciji Turističke zajednice, tijekom tri uskrsna dana održat će se i niz prigodnih programa u opatijskim hotelima, koji će svojim posjetiteljima ponuditi tradicionalne gastronomske delicije u sklopu uskrsnog doručka i ručka i zabaviti ih glazbenim nastupima i animacijskim programima, najavljuju u opatijskom turističkom uredu.