Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. prosinca 2019.
Sjajan uspjeh

video Učkarice osvojile srebro u Švedskoj, pa izvedbom 'Con te partiro' oduševile putnike u Frankfurtu

Ovjenčane srebrom vratile se iz Göteborga
Ovjenčane srebrom vratile se iz Göteborga
Autor:
Objavljeno: 13. kolovoz 2019. u 8:38 2019-08-13T08:38:43+02:00

Na 4. europskim zborskim igrama u Göteborgu ženski zbor KUD-a Učka osvojio je srebro u kategoriji Europskih prvaka, u konkurenciji zborova iz 36 zemalja Europe i svijeta

MATULJI - Ženski zbor »Učka« Matulji iz mjeseca u mjesec niže nove uspjehe i promovira domaći glazbeni izričaj unutar granica Hrvatske, ali vrlo često i na velikim natjecanjima u inozemstvu. Medalje i brojna priznanja potvrda su njihove kvalitete i uloženog truda.

Upravo su se vrlo zadovoljne vratile iz Göteborga, švedskoga grada bogate glazbene kulture i umjetnosti, s visokim priznanjem iz područja zborskog amaterizma. Učkarice su predstavile svoju domovinu u kategoriji Champion chip (Europskih prvaka), odnosno C3 - kategoriji komornih zborova i vokalnih ansambala, na četvrtom European choir games 2019. u Göteborgu.

Natjecanje se odvijalo u prekrasnoj dvorani Universiteitsaulan Göteborg, (Göteborgsko sveučilište), a skladbe s kojima se zbor potrudio prezentirati u najboljem svjetlu te u tome i uspio, bile su: Duo Seraphim (Thomas Luis de Victoria), Ćaće moj (I. M. Ronjgov), Pod Učkun (I. M. Ronjgov) i Jabberwocky (Ron Jeffers).

Da bi rezultat izvođenja repertoara bio čim bolji, uvelike se pobrinuo i njihov maestro Saša Matovina koji je dirigirao zborom i na samostalnom koncertu (Frendship concert), kojim se Učka predstavila široj publici na otvorenom i još jednom na taj način promovirala Hrvatsku.

Po povratku u Hrvatsku, dok su u zračnoj luci u Frankfurtu čekale let kući, Učkarice su zajedno s maestrom Matovinom spontano otpjevale 'Con te partiro' i za divnu izvedbu zaslužile veliki pljesak okupljenih. Pogledajte kako je to izgledalo u videu.

Priznanje i srebrna medalja u kategoriji Europskih prvaka, gdje se natjecalo 129 zborova iz 36 zemalja Europe i ostalog svijeta u 10 kategorija, prvi je rezultat postignut u povijesti KUD-a Učka Matulji na toj razini zborskog natjecanja. Konkurencija Hrvatskoj u C3 kategoriji bile su Rusija, Finska, Nizozemska, Srbija i Švedska, ponosne su Učkarice koje su u Švedskoj proslavile glazbene mogućnosti Lijepe Naše.

- Učkarice su još jednom ponosno i sretno predstavile naše ČA izvan granica naše zemlje. Žele poručiti svima da je svijet glazbe mjesto koje i najrazličitije ljude može povezati i ujediniti. To je mjesto sreće ljudskih duša, koje dišu zajedno. Hvala svima koji to razumiju i u tome nas nesebično podržavaju - rekla je Doris Stanić, predsjednica KUD-a Učka Matulji.

3782214

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.