ODBROJAVANJE JE POČELO

U Opatiji pripreme za ispraćaj godine na izmaku, podnevni doček za djecu uvod u najluđu noć

Aleksandra Kućel Ilić

Foto/FOTO LUIGI

Foto/FOTO LUIGI

Zbivanja tijekom vikenda i danas odlična su uvertira za četverostruki doček Nove godine što se priprema u Opatiji – na tržnici, ispred Šporera te dnevni i večernji doček na Ljetnoj pozornici. U večernjim satima, središnji gradski doček na tržnici će oživjeti neke od najpopularnijih hitova 20. stoljeća uz program nazvan »Opatija Tribute to the Legends« koji počinje u 22 sata. Nastupit će Queen Real Tribute, ponajbolji svjetski baštinici glazbenog nasljeđa, ali i scenske energije koju su imali Freddie Mercury i kolege



OPATIJA – Nakon što je posljednji vikend 2019. godine ispunio Opatiju dobrim raspoloženjem, a program Najljepšeg adventa uz more pratio velik broj posjetitelja, organizatori iz Turističke zajednice Grada Opatije sa suradnicima, pripremili su još niz iznenađenja za iduće dane i večeri.


Tko još uvijek nije prošetao blagdanski uređenim Parkom svetog Jakova te uživao u raskošnom ruhu ispletenom od tisuća lampica, vrijeme je da to učini, a isto se odnosi i na posjet klizalištu na Ljetnoj pozornici.


– Odlična ponuda zimskih gastronomskih specijaliteta te dobar provod na tri lokacije, kod Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, ispred gradske tržnice i na Ljetnoj pozornici učinit će odbrojavanje dana, sati i minuta do Nove godine nezaboravnima – poručili su iz TZ-a Grada Opatije.


Party za najmlađe




Zbivanja tijekom vikenda i danas odlična su uvertira za četverostruki doček Nove godine koji se priprema u Opatiji.


Prvi će slaviti najmlađi, uz podnevni, dječji doček na Ljetnoj pozornici.


U večernjim satima, središnji gradski doček na tržnici će oživjeti neke od najpopularnijih hitova 20. stoljeća uz program nazvan »Opatija Tribute to the Legends« koji počinje u 22 sata.


Nastupit će Queen Real Tribute, ponajbolji svjetski baštinici glazbenog nasljeđa, ali i scenske energije koju su imali Freddie Mercury i kolege iz jednog od najutjecajnijih bendova svih vremena te Abba Real Tribute band koji maestralno izvodi hitove legendi pop-glazbe, a za pozornicom će im se pridružiti i posebni gosti.



I prvi dan u 2020. godini imat će svoje atrakcije za sve uzraste, a program će početi već u 10.30 stati nastupom Suzane Štefanić i Matea Žmaka ispred Šporera, gdje će od 12 do 19 sati trajati animacija za djecu. Na terasi hotela Continental od 11 sati nastupa grupa 14 strings, a u 12 sati počet će tradicionalna, novogodišnja zdravica gradonačelnika na terasi hotela Kvarner. Uz pratnju Puhačkog orkestra Lovran, opatijski čelnik sa suradnicima poželjet će sreću u Novoj godini svima koji su Opatiju izabrali za svoju destinaciju te nazdraviti šampanjcem iz prigodnih čaša koje će posjetitelji zadržati kao suvenir na opatijsku »najluđu noć«. Opatijski kukali će u 13 sati otvoriti kupališnu sezonu, a glazbom će ih s pozornice ispred Šporera pratiti Dino Antonić i 4 Shades te Blu:Kanu, dok će se za večernji program od 18 sati pobrinuti DJ Šajeta.


U isto vrijeme, ispred Šporera za »funky« i »groovy« ulazak u 2020. godinu pobrinut će se Grooversi, a na Ljetnoj pozornici 2019. godinu u rockerskom stilu ispratit će grupa Dellboys.


Najmlađe danas očekuje posebno iznenađenje jer će nakon animacije u Šporeru, koja će trajati od 10 do 16.30 sati, u 17 sati započeti velika zabava uz prednovogodišnji party za djecu koju očekuje pravi doživljaj »najluđe noći« prilagođen njihovom uzrastu.


Techno Vikings


– Nakon proslave za klince, zabavit će se i odrasli i to uz već iznimno popularnu uličnu atrakciju, grupu Techno Vikings koja će od 19 sati nastupiti ispred Šporera, gdje će večer zaključiti DJ Super Saiyan.


Glazbenu večer nudi i hotel 4 opatijska cvijeta gdje od 19 sati nastupa grupa Candy. Posljednji dan u 2019. godini, utorak 31. siječnja, proći će u znaku pripreme za spektakl novogodišnje noći, te najmlađe od 11 sati očekuje Dječji doček Nove godine na Maloj sceni Ljetne pozornice, uz animatore i dječji vatromet.


Zabava će se nastaviti u Šporeru gdje Kućica orašara i vilenjaka radi do 19 sati, a ispred Umjetničkog paviljona glazbom će park ispuniti Trio Asi čiji nastup kreće u 12 sati. Središnji gradski doček ispred tržnice kreće od 22 sata, jednako kao i doček na Ljetnoj pozornici te doček kod Šporera – poručili su opatijski organizatori.