EPIDEMIJA

U Mošćeničkoj Dragi dvije osobe zaražene, Općina traži sve koji su bili u kontaktu

Portal Novilist.hr

Foto D. ŠKOMRLJ

Foto D. ŠKOMRLJ



Načelnik Općine Mošćenička Draga Riccardo Staraj objavio je na svom Facebook profilu priopćenje u kojem se navodi kako su dvije osobe s područja Mošćeničke Drage pozitivne na koronavirus uz poziv građanima da se jave ukoliko su bile u kontaktu.


Obavještavamo javnost da imamo dvije osobe sa područja općine mošćeničke drage pozitivne na virus covid – 19.Nekolicina stanovnika koji su bili u neposrednom kontaktu sa zaraženima, trenutno su u obradi.


Općina kontinuirano surađuje sa stožerom Civilne zaštte Primorsko-goranske županije i epidemiološkom službom, posebice s dr. Sušnjem koji nas je upravo sada posjetio i na osnovu njegovog iskaza dižemo ovo priopćenje.




Molimo sve stanovnike općine da poštuju naputke ministarstva zdravstva i civilne zaštite u ovom kriznom razdoblju.


Također molimo građane za mir i maksimalnu suradnju.


Nemojmo širiti dezinformacije već se prije posavjetujmo sa odgovornim službama koje su mjerodavne za iznošenje istinitih informacija.


Isto tako molimo sve stanovnike kojima je određena mjera samoizolacije da poštuju upute i odredbe za svo vrijeme dok samoizolacija traje.


Molimo sve one koji su bili u neposrednom kontaktu sa zaraženima da se jave na sljedeće brojeve telefona: načelnik 0913737473 / zamjenica načelnika 0911682906 / epidemiolog dr. Mario Sušanj 0912030860.