52. Karnevalska povorka

U Lovranu u nedjelju čak 3.200 maškara i zvončara

Ana Braškić

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza



LOVRAN  Čak 3.200 maškara i zvončara u 46 grupa prodefilirat će glavnom lovranskom ulicom ove nedjelje, 24. veljače, na 52. Međunarodnoj karnevalskoj povorci. Od 14 do 17 sati posjetitelje će zabavljati domaće maškarane grupe koje u Lovran stižu s dvadesetak alegorijskih kola, te gosti iz Slovenije.


Od zvončara su najavljeni Žejanski zvončari, Grobnički dondolaši, Vlahov Breg – Korensko, Halubajski zvončari i Zametski zvončari. Nastupit će i mališani iz vrtića Opatija i Mošćenička Draga, škola iz Lovrana i Opatije, Dječjeg doma Lovran i Liburnijske mažoretkinje.


Za dobru glazbu zaduženi su Orkestar Nika Polesa i Puhački orkestar Lovran, a od grupa stižu matuljske grupe Zijat, sost, tancat i pit i Vavek parićani, Halubajke, maškare iz Klane, Siti i pijani, Viva Ri, Pehinarska gospoda, Pašac, In Bambo Veritas, Opatijke 90-60-90, Veseli oldtimeri, Lovranske maće, Stare gedore, Lumber klub Opatija, maškare iz Ičića, Dobreća, Studene i Grada Grobnika, Zmešani Volosko, te gosti iz Istre i Slovenije.




U nedjelju se očekuje sunčano vrijeme stoga je i ove godine u Lovranu zagarantirana dobra zabava. Zbog povorke će vrijediti posebna regulacija prometa od 14 do 18 sati.