Ljetne atrakcije Liburnije i Kastva

Turistima besplatne vožnje u oldtimerima

Marina Kirigin

Povratak Opatija oldtimer toura bit će u srpnju i kolovozu, a ove subote ujutro sa Slatine će krenuti Liburnia Classic Oldtimer Rally 



OPATIJA Treći Liburnia Classic Oldtimer Rally održat će se ove subote, 16. lipnja na području Liburnije i u Kastvu. Riječ je o sportskoj, zabavnoj i turističkoj manifestaciji koja će započeti na Slatini u 9 sati izložbom vozila, koncertom grupe Bonaca i izložbom fotografija brdske utrke Matulji-Učka iz 1929. godine. Potom će u 10.30 sati oldimeri startati i krenuti put Preluka gdje će na Kartodromu imati prvi ispit točnosti. Rupa i Klana bit će samo neka od mjesta u matuljskom zaleđu kroz koja će proći i u 12 sati stići u Kastav gdje je na rasporedu obilazak grada, izložba vozila, koncert profesora gitare Marija Šimunovića, kao i izložba fotografija utrke iz 1929. godine. 


  Promocija destinacije


U 14.30 sati start je ispita točnosti koji se vozi na ruti od Kastva do Poklona gdje će u konačnici biti podijeljene i nagrade sudionicima rallyja koji se boduje za Prvenstvo Hrvatske.  – Itinerar rallyja nešto je kraći od lanjskog. Očekujemo podjednak broj sudionika kao lani, njih četrdesetak iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine i Srbije – rekao je Rajko Hlanuda u ime organizatora manifestacije Liburnia classic cluba Opatija na pressici na kojoj su sudjelovali i pokrovitelji manifestacije iz TZ Grada Opatije Jasna Doričić Sanković, Dolores Kukurin iz TZ Grada Kastva i Dragan Stanger iz kluba organizatora.

Manifestaciju uz TZ su podržali i Grad Opatija i Grad Kastav, a predstavnica TZ Grada Kastva naglasila je kako je ovo odlična prilika za promociju destinacije. Jučerašnje okupljanje bilo je i prilika da ova udruga nanovo predstavi posebnu opatijsku turističku ponudu koja je prošle godine u svom prvom izdanju vrlo dobro zaživjela. Riječ je o Opatija oldtimer touru – besplatnoj vožnji gradom u starim automobilima, namijenjenoj prije svega opatijskim gostima. Pet oldtimera tako će svakog utorka od 19.30 do 22 sata tijekom srpnja i kolovoza biti na raspolaganju gostima. Na ruti hotel Milenij – galerija Opatijski portun – atelje Claudio Frank – Slatina gosti će moći uživati u dvadesetominutnoj vožnji i razgledavanju Opatije i Voloskog. 


  Poziv hotelijerima


– Ove godine vozit ćemo nešto kraću rutu – dugu šest kilometara. Svi koji se žele provozati u oldimerima mogu doći ispred hotela Milenij gdje će biti polazna točka. Prošle godine odaziv je bio vrlo dobar, a najtraženije je bilo fotografiranje u oldtimerima. Takve su slike obišle cijeli svijet jer bilo je zainteresiranih za vožnju čak iz Australije, Argentine, ali i iz cijele Europe i iz susjednih zemalja – pojasnio je Hlanuda te istaknuo kako je predloženo upravama udaljenijih opatijskih hotela da po goste za obilazak grada dolaze ispred njihovih smještajnih jedinica, no za sada uprave kontaktiranih hotelskih kuća nisu reagirale te se očekuje njihov odgovor o čemu će ovisiti i ova dodatna usluga Opatijskog oldtimer toura koji potpomaže Grad Opatija.