Lovranski marun

Tradicionalna gastro priredba: Bogat program Marunade

Marina Kirigin

Foto S. Ježina

Foto S. Ježina



LOVRAN Lovranski marun je rodio solidno, međutim imali smo dosta sušnog vremena i kiša je zakasnila 20-ak dana. Zato će ga u početku biti 15-ak posto manje  i neće biti toliko velik. Zapravo, tek za prvog vikenda gastropriredbe dogodit će se ona prava berba maruna – rekao je Adriano Gržević, uzgajivač lovranskog maruna, na press konferenciji u restoranu Knezgrad u Lovranu na kojoj je najavljeno 44. izdanje lovranske gastropriredbe Marunade.


Bogat program lovranske Marunade započet će 14. listopada i trajati do kraja mjeseca. U ugostiteljskim objektima u Lovranu nudit će se prvenstveno slastice od maruna, ali i druga jela sa slatkim lovranskim plodom, a fešte od maruna održavat će se vikendima u Lignju, Dobreću i završna glavna fešta biti će u Lovranu.


Marunada će obilovati i sportskim programima pa će tako biti održan planinarski pohod, noćna rekreativna enduro biciklijada Mrak bike, rekreativna biciklijada Giro di Marunada, trening regata klase optimist i natjecanje u ribolovu Mića žajica. Završna fešta u Lovranu započet će u petak, 27. listopada, 11. izdanjem Miće Marunade u organizaciji Društva Naša djeca Opatija – Lovran.