Energetska obnova

Škola i vrtić u Jušićima do kraja rujna u novom ruhu

Marina Kirigin

Kreće energetska obnova zgrade škole i vrtića u Jušićima / Foto  Vedran KARUZA

Kreće energetska obnova zgrade škole i vrtića u Jušićima / Foto Vedran KARUZA

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi nešto više od 800.000 kuna, a izvođači radova iz Zanatske udruge Zanatoprema iz Rijeke u roku 45 dana dužni su napraviti toplinsku izolaciju vanjskih zidova, radove na međukatnoj konstrukciji, zamijeniti dijelove stolarije te ugraditi solarni sustav za grijanje



JUŠIĆI Zgrada područne matuljske škole i vrtića u Jušićima do kraja rujna osvanut će u novom ruhu. Od 12. kolovoza na navedenom objektu u sastavu Osnovne škole »Dr. Andrija Mohorovičić« izvode se radovi na energetskoj obnovi zgrade.


Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi nešto više od 800.000 kuna, a izvođači radova iz Zanatske udruge Zanatoprema iz Rijeke u roku 45 dana dužni su napraviti toplinsku izolaciju vanjskih zidova, radove na međukatnoj konstrukciji, zamijeniti dijelove stolarije te ugraditi solarni sustav za grijanje.


Provedbom navedenih mjera podignut će se energetski razred objekta sa sadašnjeg C na energetski razred Aplus, a sve će dovesti do ušteda u potrošnji energije u objektu od 77 posto – istaknula je Astra Gašparini, voditeljica projekta.





Prvih dvadesetak dana škole djeca iz Jušića će na nastavu i u vrtić odlaziti u druge sredine. Školarci iz Jušića na nastavu će do kraja rujna odlaziti u PŠ u Rukavcu, a vrtićari na čuvanje u Veli Brgud. Kao razlog kasnijeg početka radova na školi/vrtiću od predviđenog, Ćiković je naveo probleme prilikom prikupljanja potrebne dokumentacije.



– Ukupna vrijednost projekta je nešto veća od milijun kuna, a u okviru Operativnog programa »Konkurentnost i kohezija 2014-2020«, iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurana su bespovratna EU sredstva u iznosu od oko 258.500 kuna. Očekuje se da će se osigurati i dodatna financijska sredstva u iznosu od oko 193.000 kuna za provedbu projekta na temelju prijave na Javni poziv – rekla je Gašparini, a načelnik Matulja Mario Ćiković naveo je kako Općina sustavno radi na unapređenju energetske učinkovitosti objekata u općinskom vlasništvu, među kojima su posebno važni objekti odgoja i obrazovanja.


Predstavnici Općine Matulji, Škole i izvođača najavili početak radova / Foto Vedran KARUZA


Predstavnici Općine Matulji, Škole i izvođača najavili početak radova / Foto Vedran KARUZA



– Ovo je treći objekt na kojem se provodi energetska obnova, i to nakon obnove objekta Dječjeg vrtića Matulji te dječjeg vrtića i osnovne škole u Velom Brgudu. Uskoro se planira i početak energetske obnove škole i vrtića u Rukavcu te matične matuljske škole i zgrade Općine – rekao je Ćiković te se ispričao učenicima koji pohađaju PŠ Jušići i njihovim roditeljima što će zbog navedenih radova prvih dvadesetak dana škole na nastavu i u vrtić odlaziti u druge sredine.


Ileana Diminić, voditeljica gradnje iz Zanatopreme, kazala je kako radovi teku po planu te kako će biti dovršeni do kraja rujna ove godine.