Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. siječnja 2020.
Večer fizike

Saša Ceci u četvrtak u MOHO centru u Voloskom promovira svoju novu knjigu "Blesimetar Drugi"

Saša Ceci
Saša Ceci
Autor:
Objavljeno: 11. studeni 2019. u 16:36 2019-11-11T16:36:12+01:00

Festival Opatija u četvrtak, 14. studenog u 19 sati u Interpretacijskom centru dr. Andrija Mohorovičić - MOHO centru u Voloskom upriličuje večer fizike uz promociju knjige "Blesimetar Drugi" dr. Saše Cecija, čestičnog fizičara sa zagrebačkog Instituta Ruđer Bošković.

Zašto nam je hladno kad ulazimo u more, a poslije ne; Zašto bolje pjevamo u kupaonici; je li ispravno reći da se "znojimo kao svinje"; Zašto je Sašina priča o Tesli tako fenomenalna?; Zašto sunce nije najjače u podne?

Večer fizike uz promociju knjige i druženje s autorom bit će glazbeno popraćena, u stilu pisanja knjige koja za svaku priču ima i svoj soundtrack. Dođite i poslušajte brojne priče i crtice iz života čestičnog fizičara, pozivaju iz Festivala Opatija.

- Knjiga je napisana toliko kreativno, duhovito, inteligentno i popularno, da vjerujem kako bi ovaj tekst trebao biti vrlo privlačan najširem krugu publike, rekao je Igor Rudan o knjizi Saše Cecija.

Saša Ceci je čestični fizičar s Instituta Ruđer Bošković i CERN-a, jedan od autora i voditelja znanstvene emisije HRT-a Treći element, dopredsjednik Hrvatskog fizikalnog društva, autor bloga Blesimetar (i istoimene knjige) na portalu Jutarnjeg lista, jedan od organizatora i voditelja zagrebačkih Skeptika u pubu od samih njihovih početaka, popularizator fizike na Facebooku, član Malog vijeća Sindikata znanosti i urednik više udžbenika iz fizike za osnovnu školu.

Uz sve to, povremeno drži nastavu na Sveučilištu u Zagrebu. Oženjen je i ima dvoje djece, a u slobodno vrijeme voli svirati gitaru (što ne znači da je zna svirati).

Blesimetar Drugi

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.