Nagrada za uspjeh

S fakulteta u Iki na radno mjesto: Najbolja studentica dobila posao u Thalassotherapiji

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić



OPATIJA Antonela Grabar, studentica diplomskog studija Menadžment u turizmu na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Iki, proglašena je za najuspješniju studenticu godine te joj je u suradnji s partnerima iz realnog sektora, Fakultet osigurao i radno mjesto. Donedavna studentica će tako dobiti priliku da svoja znanja, vještine i kompetencije stečene tijekom studija primijeni u ustanovi Thalassotherapija Opatija, specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju bolesti srca, pluća i reumatizma. Na jučerašnjoj svečanoj promociji u hotelu Ambasador promovirano je 6 sveučilišnih specijalista, 158 magistara ekonomije, 157 sveučilišnih prvostupnika ekonomije i 8 stručnih prvostupnika. Posebno su pohvaljeni najuspješniji studenti diplomskog sveučilišnog studija.


Presudile su nijanse 


Na diplomskom sveučilišnom studiju Menadžment u turizmu uz Antonelu Grabar to su Tatjana Budimir i Ivona Šimunić, na diplomskom sveučilišnom studiju Menadžment u hotelijerstvu Pere Kristović, Josip Gudeljević i Kristina Ždravac, na diplomskom sveučilišnom studiju Marketing u turizmu Simona Žikić, Nikolina Šerić i Goran Sušanj, te na diplomskom sveučilišnom studiju Održivi razvoj turizma Martina Gnjidić, Mateja Pinjušić i Matija Tenšek.


– Nakon HT škole koju sam završila u Opatiji upisala sam Fakultet u Iki, jer me rad u turizmu zanima. Fakultet mi je s obzirom da sam proglašena za studenticu generacije omogućio posao i to je stvarno jedna pohvalna inicijativa koja nama studentima daje vjetar u leđa i poticaj nam je za rad i zalaganje. Tijekom studiranja davala sam sve od sebe da budem što uspješnija, a sada se evo pokazalo i da se uloženi trud isplatio. Sretna sam. Ovo nija mala stvar jer tek sam izašla iz studentskih klupa i već imam osiguran posao i to još u tako kvalitetnoj ustanovi kao što je Thalassotherapija. Posao je na godinu dana, no ako se pokažem dobra, voljela bih možda i dalje ostati na tom poslu. Inače, konkurencija među studentima je bila velika i samo nas je nekoliko postotaka dijelilo jedne od drugih na putu do prvog mjesta. Na kraju sam ipak bila najuspješnija – rekla je 24-godišnja Antonela Grabar iz Matulja, studentica generacije.




Dekanica FMTU-a Dora Smolčić Jurdana smatra da je ulaganje u znanje najvrednija investicija.


Promocija znanja 


– Fakultet nastoji promovirati prave društvene vrijednosti, u prvom redu znanje, te smo, sada već treću godinu zaredom nastojali da se najboljem studentu za nagradu omogući sigurno radno mjesto. Zajedno s poslodavcima dajemo im ulaznicu u svijet rada, a dosadašnje dvije studentice generacije koje su studirale u Zaboku, ostale su raditi u HUP-u u Zagrebu. Ove godine smo iznimno zadovoljni jer će studentica koja je studirala na fakultetu u Iki ostati raditi u Thalassotherapiji, u jednom sjajnom centru koji uz ostalo razvija i zdravstveni turizam. U ime Fakuklteta se moram zahvaliti Thalassotherapiji i njezinom ravnatelju dr. Viktoru Peršiću što su prepoznali i dali priliku našoj studentici koja je već započela s radom – rekla je dekanica Smolčić Jurdana, te najavila i da će ovaj fakultet i dalje poticati i unapređivati partnerske odnose s gospodarstvom i javnim sektorom, te nagrađivati najuspješnije studente.