Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. listopada 2019.
Tri rute nordijskog hodanja u subotu

Rekreacija je hit: Šetači iz cijele zemlje na festivalu hodanja

Foto V. Karuza
Foto V. Karuza
Autor:
Objavljeno: 3. travanj 2014. u 8:23 2014-04-03T08:23:09+02:00

U organizaciji Kluba za športsku rekreaciju Gorovo šetat će se na tri dionice dugačke dvanaest, šest i tri kilometra

OPATIJA » Drugi Hrvatski festival nordijskog hodanja i pješačenja održat će se ove subote (5. travnja) s početkom u 9.30 sati. Na maloj ljetnoj pozornici i u parku Angiolina okupit će se brojni šetači kako bi obilježili Svjetski dan zdravlja u Mjesecu sportske rekreacije. U organizaciji Kluba za sportsku rekreaciju Gorovo šetat će se na tri rute dugačke dvanaest, šest i tri kilometra.

  - Već sada imamo više od 200 sudionika iz cijele Hrvatske, iz Istre, Zagreba, Karlovca, Osijeka, ali i puno aktivnih šetača iz regije. Najatraktivnija dionica zasigurno je ona 12 kilometara duga koja jednim dijelom prolazi šetalištem Carmen Sylva, a važno je istaći da sve rute predstavljaju i promociju povijesti Grada Opatije - rekao je Dalibor Korenić iz KŠR Gorovo koji u suradnji s Hrvatskim savezom sportske rekreacije te uz pomoć Grada Opatije i njegove turističke zajednice organizira drugo izdanje ove priredbe.

   Nordijsko hodanje i pješačenje kroz povijest Grada Opatije bile su i tematske šetnje organizirane tijekom mjeseca ožujka u Opatiji - mjeseca otvorenih wellness vrata. Zahvaljujući odličnom odazivu sudionika, domaćih i inozemnih gostiju, TZ Grada Opatije u suradnji s KŠR Gorovo odlučio je nastaviti program šetnji. Tako će uz obilježavanje festivala sportske rekreacije, tijekom travnja i na samom početku svibnja biti organizrane nove pješačke ture.

   - U suradnji s opatijskim klubom iskreirali smo jedan novi proizvod koji je vrlo dobro prihvaćen. Jedinstvenu mješavinu morskog zraka aerosola i planinske klime te aromatičnog bilja, koje liječnici preporučaju već 125 godina, spojili smo s aktivnim odmorom.

   Šetnje u ožujku s licenciranim vodičima rezultirale su odličnim kritikama, a postale su i razlog dolaska u Opatiju te smo odlučili nastaviti sa započetim. Osim već isprobanih šetnji u novom ciklusu promovirat ćemo i biser Opatijske rivijere - Veprinac. Riječ je o teškim šetnjama koje će iz Opatije voditi do Veprinca i nazad, a u koje će biti uklopljena i proslava Praznika rada i Markova - rekla je Daniela Grlaš iz TZ-a Grada Opatije na jučer održanoj press konferenciji.

   Novi zakazani termini za nordijsko hodanje bit će svake subote u travnju (12., 19. i 26. travnja) te 1. svibnja. Na konferenciji za novine najavljen je i Aerobic day koji je na rasporedu 13. travnja u opatijskoj dvorani »Marino Cvetković«, a na kojem će se prezentirati različite vrste grupnog vježbanja te 7. izdanje Prvenstva vrtićara koje će se održati dan ranije (12. travnja) na istom mjestu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.