Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 4n
Sutra: 15° 15° 4n
15. listopada 2019.
Festival Opatija

Raskošna rock-opera Jesus Christ Superstar na Ljetnoj pozornici u Opatiji

Jesus Christ Superstar
Jesus Christ Superstar
Autor:
Objavljeno: 24. lipanj 2019. u 16:31 2019-06-24T16:31:00+02:00

OPATIJA Festival Opatija s ponosom najavljuje gostovanje rock-opere „Jesus Christ Superstar“ Zagrebačkog gradskog kazališta „Komedija“ ostvareno u suradnji s Gradom Zagrebom, gradom prijateljem Grada Opatije, a koje će se održati u četvrtak, 27. lipnja 2019. s početkom u 21.30 sati na opatijskoj Ljetnoj pozornici.

„Jesus Christ Superstar” raskošni je broadwayski klasik skladatelja Andrewa Lloyda Webbera i tekstopisca Tima Ricea i jedno od najpoznatijih i najkvalitetnijih suvremenih glazbeno-scenskih djela koje je dosad prikazano u više od dvadeset zemalja svijeta. Mjuzikl koji je zbog kontroverznog dovođenja u pitanje Isusova božanskog podrijetla i pokušaja rehabilitacije Judine izdaje podijelio vjerske skupine ali i osvojio prvo Broadway a potom i West End, donosi priču o posljednjih sedam dana Isusova života ispričanih iz perspektive Jude.

Mjuzikl se izvodi na engleskom jeziku, bez prijevoda. Režiju potpisuje Damir Lončar, koreografiju Leo Mujić, a orkestrom Kazališta Komedija ravna maestro Dinko Appelt. Ulogu Jesusa igra Đani Stipaničev, Judu Fabijan Pavao Medvešek, Mary Magdalene je Renata Sabljak, Kralja Heroda igra Jacques Houdek, Petar je Dino Antonić, a Dražen Bratulić Poncije Pilat.

Jesus Christ Superstar 2019

Cijena ulaznice iznosi 200 kuna i 180 kuna, a mogu se kupiti u pretprodaji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo te online na www.mojekarte.hr.

Na dan programa, blagajne na ulazima u Ljetnu pozornicu bit će otvorene od 20 sati.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.