Nagrađeni novčanim nagradama, priznanjima i knjigama

Priznanja za promotore Opatije diljem svijeta

Aleksandra Kućel Ilić

Zajednički snimak sudionika svečanosti

Zajednički snimak sudionika svečanosti

Ivo Dujmić i Fernando Kirigin ugostili opatijske sportaše



OPATIJA Uspješne opatijske sportaše koji su u prvoj polovici 2018. godine ostvarili vrhunske sportske rezultate na svečanom prijemu ugostili su gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić, te predsjednik Sportskog saveza Grada Opatije Fernando Kirigin. Nagrađeni su novčanim nagradama, priznanjima i knjigama.


– Ova svečanost je prilika da se na simboličan način odužimo sportašima koji promoviraju naš grad, ali i da im zaželimo da budu još uspješniji i ostvare još bolje rezultate, poručio je predsjednik SSGO-a Kirigin. Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Dujmić koji je istaknuo da je vrlo ponosan na sve sportaše koje ima Opatija.


– Uvjeti za treniranje su se danas jako popravili, jer imamo modernu sportsku dvoranu, pa više ne morate trenirati u balonu. No, uvijek ste postizali vrhunske rezultate, čak i dok nije bilo adekvatne dvorane i svojim ste uspjesima pronosili ime našega grada na svim natjecanjima na kojima ste bili. Hvala vam na svemu – rekao je Dujmić.




Priznanja su primili: Dora Biondić iz Teniskog kluba Opatija za osvojeno 1. mjesto na dvoranskom PH u parovima za dječake i djevojčice do 12 godina, Emanuel Ivkić iz TK Opatija za osvojeno 1. mjesto na PH u parovima za dječake i djevojčice do 12 godina, te Anton Šarunić iz TK Opatija za osvojeno 1. mjesto na PH u parovima za dječake i djevojčice do 16 godina. Zatim, Natali Voskion iz Streljačkog kluba DVD-a Opatija za osvojeno 1. mjesto na ekipnom državnom prvenstvu u nacionalnom programu SZP u kategoriji juniorki, Iva Kukuruzović iz istog kluba za osvojeno 1. mjesto pojedinačno na PH u nacionalnom programu SZP u kategoriji juniorki, Pamela Gubo Samarđić i Raisa Gojak iz SK DVD-a Opatija za osvojeno 1. mjesto na ekipnom državnom prvenstvu u nacionalnom programu SZP u kategoriji seniorki i Matea Kršanac iz istog kluba za osvojeno 1. mjesto na pojedinačnom državnom prvenstvu u nacionalnom programu SZP u kategoriji seniorki, a priznanje je dobila i članica ekipe SK DVD-a Opatija Suzana Lunder. U ime odsutnog Kristiana Kolaja iz Kickboxing kluba Opatija Fight Club priznanje i nagradu za osvojeno 1. mjesto na PH u kategoriji seniora -57kg. kick light primila je majka, dok će Alenu Šebelji iz Stolnoteniskog kluba Opatija 08 koji se nalazi na sportskim pripremama priznanje i nagrada za osvojeno 1. mjesto na PH u parovima u kategoriji mlađi kadeti biti uručeni naknadno.


Svečanost je uveličao i mladi sportaš koji je uspio oboriti svjetski rekord u disciplini koju je tek nedavno počeo trenirati. To je David Čustić, član KPA Kostrena i novi svjetski rekorder i prvak u disciplini dinamika Bifin ronjenje na dah s rezultatom od 258 metara. Natjecao se na 10. Svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah u bazenima u Lignanu gdje je uz zlatnu medalju osvojio i srebrnu medalju u disciplini dinamika bez peraja te je, iako je član kluba koji djeluje izvan Opatije, zaslužio priznanje za postignute iznimne sportske rezultate i promicanje ugleda Grada Opatije.