''Ukleta'' lokacija

Popularna drogerija napušta Opatiju: Šokirani kupci ne žele nova zatvorena vrata

Aleksandra Kućel Ilić

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



OPATIJA Müller odlazi iz Opatije! Vijest koja je neugodno iznenadila kupce koji rado zalaze u dobro opremljenu drogeriju i parfumeriju u središtu grada (ex butik Nadia, u novije vrijeme drogerija Kozmo, a potom Müller), u posljednja je dva dana u krugovima liburnijskih potrošača glavna tema rasprave. Dok su neki samo »kurijoži« i žele saznati koji je razlog povlačenja poznatog imena iz Opatije, drugi pak otvoreno negoduju jer su se tijekom dosadašnjeg postojanja ove drogerije navikli na neke od proizvoda koji su karakteristični i nema ih konkurencija. Odnosno, žao im je što poznati brend napušta ove prostore, a grad privremeno dobiva zatvorena vrata bez sadržaja na inače izvrsnoj i vrlo frekventnoj lokaciji.


Gužve zbog popusta


– Šteta, jer sad ćemo opet morati kupovati u Rijeci – negodovali su kupci dok su čekali u redu za blagajnu. Naime, do nedjelje, 9. rujna, asortiman je zahvaćen popustom od 30 posto, nakon čega će se ubrzo drogerija zatvoriti. Stoga je promet zadnjih dana u porastu i vjerojatno će mnogi proizvodi u potpunosti nestati s polica. Nažalost, neće ih zamijeniti novi…


I tako, dok se među Opatijcima osjeća nezadovoljstvo, budući da im se ne sviđa ovakva situacija i ne vole nagle promjene, kako bi se saznalo pravo stanje stvari i suzbila nagađanja i ćakule, o razlozima odlaska Müllera upitali smo nadležne u Gradu Opatiji. Prema neslužbenim informacijama, čini se da je nakon otprilike godinu dana poslovanja, došlo do određenih poteškoća oko sklapanja ugovora.




Iz pismenog odgovora nadležnih iz Grada Opatije može se iščitati kako Müller vrlo vjerojatno do polovice rujna izlazi iz opatijskog poslovnog prostora.


Bez službene informacije


– Za najam poslovnog prostora na adresi Maršala Tita 86 Grad Opatija je sklopio Ugovor o zajedničkom najmu s tvrtkama Müller Hrvatska i tvrtkom Cicarelli d.o.o. Zagreb. S obzirom da postojeći Ugovor o najmu poslovnog prostora vrijedi do 15. listopada 2018. Grad je 27. srpnja 2018. uputio upit o nastavku najma. Tvrtka Cicarelli d.o.o. se izjasnila da je zainteresirana za nastavak najma, no još nisu dogovorili model rada s partnerom, tvrtkom Müller Hrvatska. Do ovoga trenutka nismo zaprimili službeno očitovanje tvrtke Müller Hrvatska o nastavku najma, odnosno ne možemo potvrditi hoće li biti nastavljen zajednički zakup ili će s radom u poslovnom prostoru nastaviti samo jedan najmoprimac.


Grad ima neslužbena saznanja da Müller Hrvatska neće prihvatiti ponudu o nastavku najma te da namjerava izaći iz prostora do 15. rujna, no još nemamo službenu informaciju – stoji u odgovoru iz Grada Opatije.