Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 16° 4n
Sutra: 16° 16° 4n
14. listopada 2019.
Rad šankova

Odjeci s "lude" noći na Ljetnoj: Pronašli "lijek" za presporu uslugu

Foto M. Aničić
Foto M. Aničić
Autor:
Objavljeno: 3. srpanj 2019. u 18:03 2019-07-03T18:03:13+02:00

OPATIJA - Pohvalio bih rad na šankovima Ljetne pozornice u Opatiji u vrijeme održavanja RetrOpatije. Iako su tisuće ljudi stigle na prostor opatijske otvorene scene, ugostiteljska usluga bila je brza i kvalitetna. Bilo je više šankova nego lani, nije se čekalo kao prošle godine po sat vremena da bi se dobilo piće, a napici su bili adekvatno posluženi, hladni... – komentar je ovo jednog Opatijca nakon održavanja RetrOpatije, najveće opatijske ljetne priredbe koja je prema procjenama Turističke zajednice Grada Opatije u protekloj »ludoj« subotnjoj noći privukla gotovo 20 tisuća posjetitelja.

Črne maće

Ugostiteljska usluga na Ljetnoj pozornici već godinama je velika boljka Festivala Opatija koji upravlja tim prostorom. Zakon o javnoj nabavi definitivno im nije išao na ruku, što je dovelo do brojnih nesuglasica onih koji su ugostiteljski prostor uzimali u zakup. Tako se događalo da bi u vrijeme održavanja programa i priredbi šankovi na Ljetnoj bili zatvoreni ili nedovoljno i neadekvatno opskrbljeni. To je dovodilo do nesuglasica između Uprave Festivala Opatija i zakupaca, a sve rezultiralo »črnim maćama« u jeku turističke sezone.
Čini se da je ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković uspio tome doskočiti i naći pravni lijek da zaobiđe raspisivanje javnog natječaja i omogući kvalitetnu ugostiteljsku uslugu na otvorenoj ljetnoj sceni.

Bez greške

– Šankove na Ljetnoj smo odlučili više ne davati u najam kao prethodnih godina jer se nerijetko dešavalo da su naši posjetitelji bili nezadovoljni najmoprimcima šankova, a i mi sami. Stoga smo odlučili više ne ponavljati grešku. Šankove smo zadržali pod našim upravljanjem i više ih ne dajemo u koncesiju, već ponudu radimo po principu poslovne suradnje, što nam omogućuje zakon. Dosad se to pokazalo kao jako dobra odluka jer osim što u svojim prostorima zadržavamo sve konce u svojim rukama, i posjetitelji su iskazali zadovoljstvo postojećom ponudom na Ljetnoj. Trenutačno za ponudu na Ljetnoj surađujemo s U.O. Oliv – objasnio je Dešković.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.