Nisu se štedjeli dlanovi

Novogodišnji koncert ispunio Centar Gervais do posljednjeg mjesta: Sarajevska filharmonija oduševila Opatijce

Aleksandra Kućel Ilić

Foto M. Gracin

Foto M. Gracin



OPATIJA S oduševljenjem i ne štedeći dlanove, opatijska je publika popratila svečani novogodišnji koncert Sarajevske filharmonije u Gervaisu, još jednom ispunjenom gotovo do zadnjega mjesta. Koncertom koji je slušatelje ostavio ispunjene pozitivnom energijom, na najljepši su se način, putem nota, uputile božićno-novogodišnje čestitke svima čiji je svijet glazba.



Sarajevska filharmonija je nastupila pod ravnanjem dirigentice Nade Matošević Orešković i u pratnji vrhunskih solista, sopranistica Vedrane Šimić i Marijane Prohaska te basa Ivana Šarića.





Kako i priliči novogodišnjem koncertu, izvodili su se odabrani ulomci iz poznatih opera i opereta G. Rossinija, G. Bizeta, P.I. Čajkovskog, F. Lehara, J. Offenbacha i drugih autora, te za veliko finale pjesme »White Christmas« u izvedbi Ivana Šarića te »O holly night« koju je troje solista izvelo zajedno. Zadovoljna publika nakon završetka koncerta dugo nije »puštala« izvođače s pozornice, tražeći uporno »bis« i bodreći ih dlanovima, a uz druge kompozicije izvedene u dodatku, večer je zaokružena uz poznati Straussov Radetzky marš.