KORONAVIRUS U OPATIJI Troje oboljelih je hospitalizirano, dvoje u samoizolaciji



Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić je u dogovoru s dežurnim epidemiologom dr. Marijom Sušnjem danas obavijestio javnost da su sve osobe kod kojih je potvrđena zaraza koronavirusom bile u samoizolaciji.


 


Od pet zaraženih dvije osobe su iz Zagreba, zaražene su na skijanju u inozemstvu, a nakon povratka su boravile u vlastitom objektu u Opatiji, pojasnio je Dujmić na svom Facebook profilu.




 


Nadalje, jedna osoba je iz Opatije, zaražena je na skijanju u inozemstvu, a nakon povratka je epidemiološki obrađena i smještena u izolaciju u drugoj županiji, priopćio je gradonačelnik.


 


Dvije zaražene osobe su pak iz inozemstva, zaražene su u inozemstvu, a borave u svom objektu u Opatiji, nadodao je Dujmić.


 


Gradonačelnik je također potvrdio da je troje oboljelih hospitalizirano.


 


Dvije su osobe evidentirane kao bliski kontakti oboljelih u samoizolaciji i pod nadzorom su Policije, sanitarne inspekcije i epidemiološke službe, napisao je Dujmić.


 


Građanima Grada Opatije Dujmić je poručio da je situacija u Opatiji dobra, kontrolirana sa svih aspekata, ali da se svi zajedno trebaju i dalje strogo pridržavati propisanih mjera prevencije.


Novi list pratite putem aplikacija za AndroidiPhone/iPad ili Windows Phone.