Inicijativa

Građanima Opatije treba čestitati: Veliki interes za budući izgled grada. Svi trebaju sudjelovati

Aleksandra Kućel Ilić

Foto: M. Aničić

Foto: M. Aničić



OPATIJA Zbog velikog interesa građana koji je uslijedio nakon otvaranja javnog poziva za podnošenje incijativa – prijedloga i projekata u sklopu izrade stručnih podloga koje prethode izradi izmjena i dopuna prostornih planova na području Grada Opatije, te posebno zbog zahtjeva koji i dalje pristižu na adresu Grada, gradonačelnik Ivo Dujmić odlučio je produljiti rok za dostavu zahtjeva za izmjenom i dopunom prostorno planske dokumentacije sve do kraja godine, do 31. prosinca 2017. – objavljeno je na službenim web stranicama Grada Opatije.


Također, iz nadležnog Upravnog odjela za prostorno planiranje Grada Opatije navode još i da svi prijedlozi koji sadrže značajnije zahvate u prostoru (veći zahvati od izgradnje individualne stambene građevine) moraju biti potkrijepljeni programskim rješenjem (iz kojeg će biti vidljiv izgled zahvata – vizualizacija) odnosno moraju biti na odgovarajući način obrazloženi.


– Nakon zatvaranja ovog poziva izradit će se stručne podloge kojima će se analizirati zaprimljeni zahtjevi i predložena rješenja te će se takva stručna podloga dostaviti Gradskom vijeću na usvajanje kao dio buduće odluke o pristupanju izradi plana. Naglasak svih predloženih rješenja, kao i izmjena planova mora biti na održivom razvoju, stoji u obavijesti iz Grada Opatije.