Brojni posjetitelji

Drugi vikend 44. izdanja lovranske Marunade: Svi putovi vode na Dobreć

Marina Kirigin

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić



DOBREĆ Tmurno, vlažno vrijeme pred kišu,  nije omelo brojne posjetitelje da dođu na 44. izdanje Marunade u Dobreć. Uz samu šumu maruna, na štandovima se nudio domaći lovranski marun po cijeni od 50 i 60 kuna za kilogram, dok je vrećica pečenog bila 20 kuna.


Osim maruna, i kolača od maruna, bogatu gastro ponudu na fešti činila su i domaća jela kapuz s kobasicama, maneštra, a sve je bilo, kako posjetitelji kažu, za prste polizat…





Nakon slasnog zalogaja, ponuđena je i dobra zabava. Brojni okupljeni zaplesali su uz živu muziku i uživali u dobrom društvu.



Jedina zamjerka posjetitelja organizatorima bila je što nisu regulirali promet do naselja, pa su se stvarali čepovi zbog kojih je promet znao biti zaustavljen i po pola sata.



Marunada u Dobreću nastavlja se sutra, a posebno interesantno trebalo bi biti od podna kada će posjetitelji razgledati dvije autohtone dobrećke konobe.



To će biti moguće tako što će na prigodnom štandu kupiti čašu koja će im biti »ulaznica« u svijet konoba.



Kupnjom čaše posjetitelji stječu pravo da uz stručno vođenje posjete autohtone konobe u kojima će moći degustirati vino te marun pripremljen na razne načine.