Slatina u znaku proljeća

Drugi sajam “Opatijski fiori & odori”: Cvijeće, radionice i zanimljiva predavanja

Aleksandra Kućel Ilić

Cvjetnu manifestaciju organizirao je Chrissart i cvjetna dizajenerica Christina Cianci / Snimio Marin ANIČIĆ

Cvjetnu manifestaciju organizirao je Chrissart i cvjetna dizajenerica Christina Cianci / Snimio Marin ANIČIĆ

Na manifestaciji se predstavljaju proizvođači s vlastitim proizvodima, a stižu iz cijele Hrvatske donoseći sa sobom cvijeće, ukrasno i balkonsko bilje,  ljetnice, trajnice, lončanice, sukulente



OPATIJA Kupalište Slatina od danas, pa sve do petka, 14. travnja, domaćinom je još jedne cvjetne manifestacije, druge po redu pod nazivom »Opatijski fiori & odori«, u organizaciji Chrissarta i cvjetne dizajenerice Christine Cianci.


Snimio Marin ANIČIĆ


Snimio Marin ANIČIĆ



Pupoljci, boje i mirisi proljeća, kako ističe organizatorica, pravi su »afrodizijak za nos i oči«, a koncept manifestacije je povezati građane i proizvođače, uzgajivače u međusobnoj izmjeni znanja, okupljati  djecu vrtićkog i školskog uzrasta, te udruge, umjetnike i kreativce, ali i podizati svijest o kulturi i umjetnosti cvijeća.




Na manifestaciji se predstavljaju proizvođači s vlastitim proizvodima, a stižu iz cijele Hrvatske donoseći sa sobom cvijeće, ukrasno i balkonsko bilje,  ljetnice, trajnice, lončanice, sukulente.


U vrijeme trajanja manifestacije, posjetitelje očekuju i zanimljiva predavanja na kojima se može dobiti korisne vrtlarske savjete i upoznati se s novim trendovima, radionice za djecu i odrasle, a bit će tu i mali sajam antikvarijata Udruge »Stari put«.


Sajam je otvoren svakodnevno, do petka od 9 do 20 sati, a svečano otvorenje su uveličale svojim nastupom Opatijske mažoretkinje, solisti Kreativno-edukativnog centra »Glazbeni vrtuljak «iz Rijeke,  Studija »Maraton« iz Rijeke, te Žonglerska skupina Red rays iz Opatije. Upriličen je i cvjetni body painting, kao i Hula hop – žonglerska radionica za djecu…