Vijore se Plave zastave

Dijamantna plaketa za ičićansku ACI marinu Opatija

Marina Kirigin

Plava zastava 20. puta / Snimio Marin ANIČIĆ

Plava zastava 20. puta / Snimio Marin ANIČIĆ

Zamjenik gradonačelnika Opatije Emil Priskić naveo je kako je danas podignuta i Plava zastava na kupalištu u Ičićima, a kako će tijekom dana ista zavijoriti na opatijskom dječjem kupalištu  Tomaševac, što znači da će na području Grada Opatije biti istaknute tri takve zastave što je ujedno i potvrda da Grad brine o priobalju



IČIĆI Jubilarni dvadeseti puta u ičićanskoj ACI marini Opatiji podignuta je Plava zastava, međunarodni ekološka markica koja se dodjeljuje za zaštitu okoliša, mora i priobalja.


Čast da podigne zastavu imao je dugogodišnji djelatnik marine Zoran Srdić, recepcionar koji je u marini započeo raditi pred 25 godina.


U nazočnosti predstavnika Grada Opatije, lokalne Lučke uprave, Lučke kapetanije, Turističke zajednice Mjesta Ičići i predsjednika Uprave ACI-ja Kristijana Pavića podignuta je zastava koja je ove godine osigurala dijamantnu plaketu za očuvanje okoliša zbog dvadeset godina kontinuiteta.




– Zastava je prvi puta podignuta na današnji dan 1998. godine, a tada ju je podigla predsjednica Županijskog doma Sabora, prof. dr. Katica Ivanišević. Priznanje je to za očuvanje okoliša i uštedu energije  i sve norme i standarde koje propisuje udruga Lijepa naša. Kriteriji su se naravno u ovih dvadeset godina postrožili. U početku su bila dovoljna četiri kontejnera za selektivno prikupljanje otpada, a od tada smo već napravili reciklažno dvorište, dvorište za prikupljanje opasnog otpada, starog motornog ulja, otpadnih uljnih filtera, starih baterija… – rekao je direktor ičićanske marine Ivica Škec navodeći kako očekuju uspješnu turističku sezonu i izuzetno dobre poslovne rezultate, a u prilog takvom ishodu govori podatak da je već sada kompletno popunjena ičićanska marina.


Pavić je rekao kako je jedan od važnih ciljeva Uprave briga o okolišu te da će nastojati da u svim marinama iz sustava ACI-a osiguraju ovu markicu kvalitete.


Zamjenik gradonačelnika Opatije Emil Priskić naveo je kako je danas podignuta i Plava zastava na kupalištu u Ičićima, a kako će tijekom dana ista zavijoriti na opatijskom dječjem kupalištu  Tomaševac, što znači da će na području Grada Opatije biti istaknute tri takve zastave što je ujedno i potvrda da Grad brine o priobalju.