Humanitarni koncert

DONATORSKA SUBOTA Zajedno do novca za djecu uz note i pjesmu

Aleksandra Kućel Ilić

Foto: A. KUĆEL-ILIĆ

Foto: A. KUĆEL-ILIĆ

Na koncertu u organizaciji Lions Cluba Opatija i Festivala Opatija prikupljat će se sredstva za pomoć Odjelu za hematologiju i onkologiju Dječje bolnice Kantrida



OPATIJA – Publika koja voli dobru glazbu, a spremna je pomagati, pozvana je u subotu, 11. siječnja s početkom u 20 sati u opatijski Centar Gervais na Donatorski koncert u organizaciji Lions Cluba Opatija i Festivala Opatija. Cijena ulaznica iznosi 50 kuna i sva sredstva koja se prikupe donirat će se Odjelu za hematologiju i onkologiju Dječje bolnice Kantrida. Na koncertu će nastupiti Voljen Grbac, Vivien Galletta, Duško Jeličić Dule & Bonaca, Mirko Švenda-Žiga, Antonio Krištofić, Tina Vukov, klapa Nevera, Mario Lipovšek, Damir Halilić Hal, klapa Kastav (muška i ženska), Katja Budimčić i Ženski zbor KUD-a Učka Matulji te gost iznenađenja. Voditeljica programa će biti Iva Pavletić Crnić, a za klavirsku pratnju će se pobrinuti prof. Vladimir Babin i Nikola Celić.


Uoči koncerta, sa željom da se popuni cijelo gledalište i da se za ovu dobrotvornu priredbu traži »karta više«, porazgovarali smo s producentom koncerta Voljenom Grpcem i predsjednicom Lions Cluba Opatija Snježanom Čačić.


Savršena akustika


– Nastupit će moji dugogodišnji kolege i dragi prijatelji, a pripremili smo program u kojemu će biti za svakoga ponešto. Dakle, ljubitelji klapa će doći na svoje, a nastupit će mnoga poznata imena, najveće lokalne zvijezde, od onih iskusnijih, do nekih mladih izvođača. Za ljubitelje gitare, najavljujem nastup dvojice izvrsnih gitarista i drugih gostiju. Ovako dobri i kvalitetni izvođači, koji su se bez razmišljanja odazvali dobrotvornom koncertu u ovo doba godine su uglavnom slobodni za nastupe i zato su mogli potvrditi svoj dolazak u Opatiju. Ovdje će nastupiti dosta izvođača koji su nedavno nastupali na koncertu »Božić je, judi« u Zagrebačkoj katedrali pred mnogobrojnom publikom. Vjerujem da će se i u Opatiji odzvati puno ljudi, pogotovo jer je riječ o koncertu s dobrotvornom svrhom – rekao je Voljen Grbac i pozvao publiku da dođe na koncert u dvoranu Gervaisa koju je ocijenio »savršeno akustičnom«.




Dobrotvornu priču pokrenuli su članovi Lions Cluba Opatija.


– Opatijski Lionsi se već godinama bave humanitarnim radom. Kao organizacija u svijetu, osnovani su prije 103 godine u Chicagu. U početku im je bio cilj pomagati slijepim i slabovidnim osobama, uslijed čega ih je Helen Keller nazvala »vitezovima svjetla u borbi protiv tame«. S vremenom je globalna Lions organizacija postavila više ciljeva, a to su još i borba protiv gladi, protiv dijabetesa, protiv malignih bolesti pogotovo kod djece i zaštita okoliša.


Lionsi »u akciji«


Sve te ciljeve i mi opatijski Lionsi nastojimo ispuniti svake godine, a možemo ih i proširivati kada god to imamo priliku i pomagati ljudima kojima je to potrebno. Moto Lionsa je »mi služimo«, pomažemo gdje god se za to ukaže potreba i stvaramo i učvršćujemo duh razumijevanja među ljudima dobrovoljnim služenjem u zajednici. Niti jedan član kluba nema financijske koristi od onoga što radimo, sve sami plaćamo i ne tražimo nikakve naknade. U cijelom svijetu ima oko milijun i pol članova Lionsa u više od 200 zemalja, a naš, hrvatski District se zove District 126 Hrvatska, koji broji 1.250 članova. Ovim koncertom želimo prikupiti najvišu moguću svotu za pomoć Odjelu za hematologiju i onkologiju Dječje bolnice Kantrida, dakle djeci oboljeloj od najtežih bolesti. Cijeli prihod od ulaznica bit će namijenjen za kupovinu opreme, a sve u dogovoru s pročelnicom Odjela prof. dr. Jelenom Roganović – najavila je Snježana Čačić, predsjednica Lions Cluba Opatija.