Reakcija stanara

Balen: ‘Mirković je ozlijedio i moju ženu koja je morala na hitnu’

P. N.



Poštovani, prisiljen sam dati izjavu vezanu uz nemile događaje koji se zadnjih dana izmjenjuju na okućnici zgrade u Ulici maršala Tita 158 u Opatiji.


Nasilno ponašanje Božidara Mirkovića iskazano u incidentu u kojem je ozlijeđena djelatnica restorana Elite nastavljeno je iste večeri nakon navodnog žaljenja Mirkovića zbog njegovog postupka zatvaranja prolaza na terasi. Naime, te večeri je velika većina stanara održala hitan sastanak kućnog savjeta zbog Mirkovićevog onemogućavanja nesmetanog prolaza terasom svim stanarima i donijela odluku da se terasa oslobodi za prolaz, o čemu je obaviješten i PU Opatija.


Nakon vraćanja stvari u položaj koji je bio na dan provođenja sudske ovrhe, pojavio se Mirković i nasilnim putem ponovo pred svim stanarima pokušao zagraditi prolaz stanarima (on taj prolaz nužno i ne koristi jer posjeduje stan na suprotnom kraju zgrade i ima vlastiti pristup istome). Tom prilikom njegovim grubim nasrtajem ozlijeđena je moja supruga koja je odvezena na hitnu pomoć u Rijeci, o čemu postoji medicinska dokumentacija te izjave svjedoka dane pri PU-u Opatija tijekom noći. Policija je hitno intervenirala i odvela Mirkovića u policijsku postaju na daljnju obradu.




Dakle, dva nasilna ispada u jednom danu od strane Mirkovića koja su rezultirala s dva ozljeđivanja dvije ženske osobe sasvim sigurno nisu slučajnost nego smišljeno djelovanje kako bi se nametnula psihoza stanarima da on može činiti što ga je volja, a da su ostali samo nijemi promatrači. Vjerujem da bi i institucije ove zajednice trebale na vrijeme preventivno djelovati.


Što se tiče naše drage pokojne susjede koju Mirković navodi kao žrtvu prijetnji od strane vlasnika restorana Elite, popularno od strane stanara zvane »teta Lila«, ona je živjela u miru i dobroti, čega smo svi svjedoci, a da je kojim slučajem i doživjela »prijetnje« o kojima Mirković govori, sigurno je tada isti mogao podnijeti prijavu i pokrenuti sudski postupak, a ne pokojnu koristiti za izliku radi ostvarivanja vlastitih interesa.


Nadam se da će oni kojima je stalo da se dozna istina o cijeloj situaciji na adresi Maršala Tita 158 u Opatiji, kao i oni koji žele urednu, mirnu i gostoljubivu Opatiju, moći izvući zaključak iz ove nedrage sapunice koja se odvija pred nama, a kojoj se, nadam se, nazire kraj, stoji u reakciji Milivoja Balena, stanara zgrade u Ulici maršala Tita 158 u Opatiji.