Manifestacija

ADVENT U OPATIJI Božićna jelka, lampice i prva adventska svijeća

Srđan Brajčić

Foto Marin Aničić

Foto Marin Aničić



OPATIJA Brojni Opatijci kao i gosti opatijskih hotela okupili su se popodne na trgu kod Continentala, gdje su tradicionalno upaljene lampice na velikom božićnom drvu. Tom ceremonijom počeo je ovogodišnji adventski program u Amadria Park hotelima, ali i u cijeloj Opatiji, čime se nastavlja uspješna i prihvaćena ideja da prosinac, odnosno božićno-novogodišnji ugođaj budu novi opatijski turistički adut. Prema riječima voditelja korporativnih komunikacija Milenij hotela Ivana Sarajlića, hoteli iz sustava ove hotelijerske kuće su popunjeni i nema slobodnih soba. Naime, uz adventski program ovog vikenda održava se i Festival čokolade.


– Paljenje lampica na božićnom drvu ponovno se pokazalo kao fantastična manifestacija. Možemo vidjeti da su posjetitelji i gosti naših hotela vrlo zadovoljni ovim adventskim programom. Drago nam je da u svega nekoliko godina njezinog postojanja ovo postala posjećena i prepoznatljiva manifestacija u Opatiji koja je osmišljena po uzoru na velike svjetske gradove, kazao je Sarajlić.


Foto Marin Aničić


Foto Marin Aničić





Navodi da će se nastaviti s razvijanjem ove ceremonije.


– Cilj manifestacije naravno jest taj da u grad privučemo ljude iz okolice Opatije i Rijeke, pa i šire. Ujedno, ova manifestacija proširuje adventsku ponudu naših hotela, ali i cijele Opatije. Naime, ove godine, kao i prošle, manifestaciju posjećuju organizirane grupe gostiju, što je znak da smo na dobrom putu, poručio je Ivan Sarajlić i ističe da se cjelokupni program opatijskog adventa, koji nastaje u suradnji privatnog sektora, Grada Opatije i Turističke zajednice, razvija u dobrom smjeru.


U programu prije paljenja lampica nastupio je zbor Osnovne škole Katalinić Jeretov iz Opatije, a koncert je održala grupa Teddy Lion Selection.


Ujedno, na Slatini je upaljena prva adventska svijeća na adventskom vijencu, čime se obilježava početak priprema za blagdan Božića. Paljenju prve adventske svijeće prisustvovali su gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić sa zamjenicima, kao i župnici opatijskih župa.