Big Game Fishing

Ulov tune od 55 kg donio pobjedu domaćoj ekipi “Šime”

Mladen Trinajstić

Foto M. Kreso

Foto M. Kreso

Bila je to slatka pobjeda jer je ostvarena na domaćem terenu, ali i s prvom tunom koju je mladi kapetan Bruno Trifunović ulovio otkad se bavi lovom na veliku ribu



NJIVICE – Posljednje ovogodišnje kvarnersko natjecanje u lovu na veliku ribu završilo je ulovom tune. Sretni ribolovci iz redova domaćina, ekipa »Šime« pod vodstvom kapetana Brune Trifunovića ulovila je tunu tešku 55 kilograma i tako odnijela pobjedu na trećem županijskom natjecanju u big game fishingu koje je, nakon nedavno održanog omišaljskog Big Oma, sad održano u susjednim Njivicama. Prema riječima kapetana pobjedničke ekipe – ovo je bila slatka pobjeda jer je ostvarena na domaćem terenu, ali i s prvom tunom koju je mladi kapetan ulovio otkad se bavi lovom na veliku ribu.


Članovi Kluba za sportski ribolov na moru Big Om iskoristili su njivičko natjecanje i za prigodini rezime svoje netkom zaključene sezone lova na velike ribe tijekom koje su, istaknuo je predsjednik tog omišaljskog kluba, Tomo Sparožić, održana tri jednodnevna županijska natjecanja te jedno trodnevno, međunarodno takmičenje.


Animiranje mladih


– Sveukupno je zabilježeno više od 30 zagriza, a ulovljeno je devet tuna ukupno teških oko 740 kg. Pritom je u natjecateljskim događanjima u organizaciji našeg kluba ove godine sudjelovalo više od 60 posada, odnosno oko 240 natjecatelja. Priključile su nam se i dvije nove mlade ekipe s ovog područja, a treća je u pripremi – rekao je Sparožić, ustvrdivši da su svime time ostvareni glavni ciljevi promotora te vrste sportskog ribolova na otoku Krku – animiranje mladih za bavljenje tom zahtjevnom, ali i vrlo atraktivnom sportsko-ribolovnom disciplinom koja, zaključuje čelnik otočnog udruženja, ima velik potencijal i u smislu obogaćenja turističke ponude, pa i produljenju sezone.


Jaka konkurencija




– Težimo stvaranju pozitivne energije i obogaćivanju kraja u kojem živimo svojim djelovanjem. Stvorili smo pozitivnu klimu, natjecanja je obilježila jaka konkurencija posada, a sve je proteklo regularno. Presretan sam kad vidim kako se natjecatelji međusobno poštuju i kako jedan drugoga bodre kada su u prilici ostvariti ulov, rekao je predsjednik omišaljskog kluba Tomo Sparožić, iskazavši pritom posebnu zahvalnost svim pokroviteljima i sponzorima koji su svojim angažmanom doprinijeli organizaciji ovog, ali i svih već održanih natjecanja, a posebice partnerima iz Hotela Njivice.