Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
26. siječnja 2020.
Cres

Počela izgradnja prometnice na predjelu Melin

Foto W. Salković
Foto W. Salković
Autor:
Objavljeno: 27. veljača 2019. u 10:59 2019-02-27T10:59:48+01:00

CRES Započela je izgradnja prometnice OU7 na dijelu predjela Melin gdje se planira niz zgrada iz Programa poticane stanogradnje. Za investiciju ukupno vrijednu 1.885.140 kuna Grad Cres osigurao je 85-postotno financiranje europskim sredstvima, te je iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj dobio gotovo 1,7 milijuna kuna.

Projekt obuhvaća izgradnju prometnice u dužini od 200 metara i svu prateću komunalnu infrastrukturu. U cijeni investicije su oborinska kanalizacija, odvodnja i javna rasvjeta, dok telekomunikacijsku mrežu s vlastitih 135.000 kn financira Grad Cres. Dogovoreno je da komunalno društvo Vodoopskrba i odvodnja financira vodovodni sustav, a HEP elektrodistribucijsku mrežu. Izvođač je domaće građevinsko poduzeće Elektro-voda pod nadzorom tvrtke Nova Invest iz Gospića, a radovi bi trebali biti gotovi do početka turističke sezone.

Nova cesta pruža se u smjeru zapad – istok i na oba kraja se spaja s planiranim sabirnim ulicama predjela Melin. Gradonačelnik Kristijan Jurjako objasnio je značaj nove prometnice.

– Dovršenjem ceste OU7 i sabirnih prometnica na Melinu omogućit će se priključenje novih građevinskih čestica na sve infrastrukturne sustave, te povećanje pristupačnosti i atraktivnosti lokacije. Opći cilj ovog projekta je razvoj prometne i komunalne infrastrukture te stvaranje preduvjeta za daljnje širenje i razvoj Grada Cresa. Prije svega, ova će prometnica omogućiti siguran i protočan promet motornih vozila i pješaka za potrebe stanara novog POS-ovog naselja, ali i daljnju stambenu izgradnju u toj zoni kao i njezino prometno povezivanje s gradskim središtem, rekao je Jurjako.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu