Otok

Plava zastava 20. put zavijorila ACI marinom Cres

Walter Salković

Zastavu je podigao Miroslav Marčinković koji sa suprugom Dušankom tu dolazi već 22 godine jer, kaže, nigdje drugdje nije mogao naći sve ono što nudi creska marina – mir, zelenilo, šetnice i plaže u blizini



CRES  Dvadesetu godinu zaredom Plava zastava, simbol međunarodnog ekološkog programa zaštite mora i okoliša, zavijorila je u ACI marini Cres. U nazočnosti predstavnika gradskih vlasti, zamjenika gradonačelnika Marina Gregorovića i predsjednika Gradskog vijeća Marčela Damijanjevića, potom lučkog kapetana Jordana Veškovića, ravnatelja Lučke uprave Antona Opatića i predstavnice Turističke zajednice Jadranke Pavlović te djelatnika ACI-ja, zastavu je podigao dugogodišnji gost marine Miroslav Marčinković. Zajedno sa svojom suprugom Dušankom u ACI-jevu marinu u Cresu dolazi već 22 godine jer, kako je izjavio tijekom svečanosti podizanja zastave, »nigdje drugdje nije mogao naći sve ono što nudi creska marina – mir, zelenilo, šetnice i plaže u blizini«.


– Naša marina od samog se početka uključila u program Plave zastave i zbog toga nam je ove godine dodijeljena dijamantna plaketa povodom 20 godina kontinuiranog ispunjavanja uvjeta za dobivanje tog prestižnog znaka koji garantira da na poseban način brinemo o moru i obalnom pojasu – izjavio je Alan Šepuka, direktor ACI marine Cres.


Za četvrtak u 11 sati najavljeno je podizanje Plave zastave u kampu Kovačine, uz prigodni program u kojem će sudjelovati djeca iz vrtića »Girice«, učenici OŠ Frane Petrića i duo Acoustic.