Podižu tužbu

Mještani Ćunskog plaćaju TV pretplatu a mjesecima nemaju signala

Ira Cupać Marković

Tim je ljudima televizija često jedina veza s događanjima jer žive sami, neki su slabije pokretni i televizijski program im mnogo znači



ĆUNSKI Otkako je analogni prijem zamijenjen digitalnim, umjesto TV programa u Ćunskom, mjestu desetak kilometara južno od Malog Lošinja, gledaju snježni ekran, no bez obzira na to što uslugu ne dobivaju – TV pretplatu moraju platiti. Nakon što su potpisali peticiju, raspitivali se na sve strane, dopise slali Hrvatskoj radioteleviziji, pa tvrtki Odašiljači i veze d.o.o., i ništa nije dalo rezultata, Mjesni odbor Ćunski planira podići tužbu i sudski pokušati izboriti jednakopravnost, budući da su sada u odnosu na ostale pretplatnike diskriminirani.


– Apsurdno je da moramo plaćati uslugu koju ne dobivamo, uz obrazloženje da pretplatu plaćamo za TV prijemnik, a ne za program. Osim toga umjesto da nam se osigura normalan prijem, nama se savjetuje da uvedemo satelitski program ili MAX TV, što nije u redu jer to iziskuje dodatne troškove. Osim toga, problem je i najizraženiji ljudima starije dobi, slabijeg imovinskog stanja, koji naprosto nemaju novca da od minimalnih mirovina izdvajaju za uvođenje satelitskog programa.


Tim je ljudima televizija često jedina veza s događanjima jer žive sami, neki su slabije pokretni i televizijski program im mnogo znači, kaže predsjednik Mjesnog odbora Ćunski, Marinko Čalić te najavljuje da će mještani pojedinačno podići tužbe, a pritom će im pomoći lokalna samouprava, budući da će angažirati odvjetnički ured koji inače zastupa Grad Mali Lošinj.