Reagirala i ministrica

MANIJAK JE BACIO DJECU S PRVOG KATA: Socijalna skrb već je nadzirala tu obitelj. Doselili su iz Virovitice

Hina

FOTO: google / screenshot

FOTO: google / screenshot

"Socijalna skrb je nad obitelji imala nadzor zbog konfliktnih odnosa u obitelji. Kod najstarije kćeri, koja je iz prethodnog braka, zasada ne znam kojeg supružnika, uočeni su svojevrsni poremećaji", rekla je ministrica.



ZAGREB – Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić izrazila je u četvrtak žaljenje zbog stradavanja četvero malodobne djece na Pagu najavivši da će u petak poslati inspekcijski nadzor kako bi se saznale okolnosti nemilog događaja.


Murganić je uči sjednice Vlade izrazila žaljenje zbog strašnog događaja na Pagu, gdje je muškarac rano ujutro bacio svoje četvero malodobne djece s prvog kata obiteljske kuće, kazavši da je zgrožena i još ne može vjerovati da se to dogodilo.


Rekla je kako je ta obitelj na Pag stigla s područja Virovitice, a tamošnji centar za socijalnu skrb provodio je nad njima jedan vid nadzora zbog složenih obiteljskih odnosa.




“Socijalna skrb je nad obitelji imala nadzor zbog konfliktnih odnosa u obitelji. Kod najstarije kćeri, koja je iz prethodnog braka, zasada ne znam kojeg supružnika, uočeni su svojevrsni poremećaji”, rekla je ministrica.


Ustvrdila je da će se nadležne službe pozabaviti slučajem i dati sve informacije, koliko se to može, a da nikoga ne ugroze. “Prestrašan je ovo čin da bi mogli razmišljati o zaštiti bilo koga osim djece”, naglasila je.


Murganić je rekla da ministarstvo nastoji telefonski i putem e-maila dobiti što više informacija, te istaknula da je najvažnije pratiti kakvo je zdravstveno stanje djece i kako teče njihov oporavak.


“Poslat ću hitno, već sutra, inspekcijski nadzor. Radi se podružnici Centra za socijalnu skrb u Pagu, koja ima samo jednog socijalnog radnika. Centar je vodio izvide nad obitelji, ali u smislu kontaktiranja, razgovora o odnosu u obitelji prema najstarijoj kćeri, koja vjerovatno ima nekih poremećaja u ponašanju, no ne znamo kojeg intenziteta”, kaže ministrica.