Dodatni poticaj najboljima

Krk nagrađuje sve učenike na državnim natjecanjima s 500 kuna

Mladen Trinajstić



KRK Krčki gradonačelnik Darijo Vasilić donio je odluku o nagrađivanju učenika i učitelja za postignute rezultate na državnim natjecanjima koje će ubuduće vrijediti za učenike i nastavnike OŠ »Fran Krsto Frankopan« Krk, odnosno njene matične krčke škole, područne škole Vrh kao i Srednje škole »Hrvatski kralj Zvonimir«.


Iako se na oglede znanja nitko ne upućuje zbog novca, nije na odmet znati kako će Grad s po sasvim solidnih 500 kuna honorirati sve sudionike državnih natjecanja, bez obzira na konačan plasman.


Pored te nagrade, učenici i učitelji će se nagrađivati i s po tisuću kuna za osvojena prva mjesta na državnim natjecanjima, 750 kuna za drugo te s po 500 kuna za treće mjesto.




Učitelji-mentori imat će pravo samo na jednu od spomenutih nagrada za plasman svojih učenika, i to u iznosu za najbolje postignuto mjesto učenika, neovisno o broju učenika kojima je bio mentor na natjecanju. Državnim natjecanjima smatrat će se ona objavljena u Vjesniku nadležnog ministarstva, koja imaju barem jedan nivo kvalifikacija.