HDZ Lopar

HDZ-ov kandidat za načelnika Lopara je Josip Borić

Ante Matijević

Josip Borić / arhiva NL

Josip Borić / arhiva NL

Kandidat za zamjenika načelnika Dominik Paparić (36) trenutačno u Općini Lopar obnaša fuknciju pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela.



 Kandidat HDZ-a za načelnika Općine Lopar Josip Borić, ujedno i predsjednik općinskog odbora stranke u Loparu i kandidat za njegovog zamjenika Dominik Paparić predstavili su se na skupu u Loparu.


– S četrdeset četiri godine mislim da posjedujem poprilično političko iskustvo, a o tome govore brojne funkcije koje sam obnašao, kako političke tako i izvršne, u proteklih dvadesetak godina, rekao je Josip Borić koji je član HDZ-a više od dvadeset godina, šest godina bio je predsjednik GO HDZ-a Rab, a nakon toga preuzeo je vođenje stranke u Loparu, gdje obnaša tu funkciju već punih deset godina. Dopredsjednik je Županijskog odbora HDZ-a, jedno vrijeme bio je i predsjednik, član je Središnjeg odbora i Kluba zastupnika HDZ-a te je u trećem mandatu zastupnik u Hrvatskom saboru. Osam godina obnašao je dužnosti pomoćnika ministara i državnog tajnika u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. Ovo jasno govori da imam dovoljno političkih i izvršnih kompetencija da zaista mogu brinuti o stabilnom, sigurnom i programiranom razvoju Općine Lopar.


Istaknuo je da će u kampanji podrobnije predstaviti predizborni program dok je u ovom nastupu dao određene natuknice zbog čega se on i njegov zamjenik žele kandidirati i što žele ostvariti.




– Moja vizija je vrlo jasna. Želim da Lopar 2021. godine bude i dalje razvijeno mjesto koje pomalo poprima oblik jednog uređenog urbanog mjesta u kojemu se turizam razvija kontinuirano u suradnji mnogih subjekata, rekao je Borić. Želi da u Loparu imaju više rođenih i da će kroz programe omogućiti mladima da mogu zasnovati obitelj i neometano podizati svoju djecu te imati stalno radno mjesto. Istaknuo je da će završiti izgradnju sportske dvorane i najavio izgradnju nove zgrade dječjeg vrtića, hale komunalnog društva i multifukcionalnog Centra za kulturu s knjižnicom. Listu za Općinsko vijeće predstavit će uskoro, a na njoj će od jedanaest kandidata na listi biti pet žena.


Kandidat za zamjenika načelnika Dominik Paparić (36) trenutačno u Općini Lopar obnaša fuknciju pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela.


Josip Borić zahvalio je na kraju dosadašnjem načelniku Općine Alenu Andreškiću, njegovom zamjeniku, članovima vijeća i zaposlenicima uprave na svemu onome što su zajednički napravili za Lopar.