Ljeto za pamćenje

FESTIVAL SLADOLEDA U omiljenoj slastici najviše su uživala djeca, ali najslasnijoj priredbi na Krku nije odoljela ni poznata pjevačica

Mladen Trinajstić

Foto J. Regović

Foto J. Regović



NJIVICE Ljetovanje koje će se još dugo prepričavati i još dulje pamtiti nezamislivo je bez sunca, kupanja u moru na idealnoj plaži ali i svima omiljene ljetne slastice – sladoleda. Kako za odrasle tako i za one najmlađe, Njivice su proteklog vikenda iznova ponudile upravo jedan takav – doživljaj za pamćenje. Od ranih jutarnjih sati ljubitelji sladoleda su na drugom po redu Festivalu sladoleda znatiželjno obilazili u nj uklopljena događanja, a na svakom kutku dočekivalo ih je poneko iznenađenje. Odrasli su jutarnju šetnju tako mogli započeti ispijanjem affogata, a za to su vrijeme oni najmlađi imali priliku uključiti se u sladolednu potragu za blagom.



Dio prijepodnevne avanture bile su i dječje tematske radionica časopisa National Geographic Hrvatska koje su održane uz podršku domaćina, predstvnika njivičke hotelijerske kompanije »Njivice Hotels i Resorts« u sklopu kojih su mališani imali prilku izrađivati vlastite sladolede. Veliku pažnju i oduševljenje posjetitelja izazvali su u Festival uključeni mađioničari, ulični artisti i akrobati, face-painting umjetnici kao i mnogobrojne prezentacije majstora sladoledarskog zanata. Njima, među ostalim posjetiteljima tog otočnog ljetovališta, nije odoljela niti operna diva Sandra Bagarić koja je s obitelji posjetila drugi po redu Festival sladoleda i kušala nekoliko vrsta svoje omiljene ljetne slastice.





Najviše se, doznajemo, oduševila sladoledolom bez glutena, šećera i dodanih aroma te je priznala da je to od sada njena omiljena ljetna delicija u kojoj će uživati bez imalo grižnje savjesti. – Ljetujemo u blizini i s oduševljenjem smo podržali ovu slasnu priredbu. Same radionice su bile vrlo uspješne, djeca prezadovoljna a mi sretni što su toliko toga naučila u spoju ugode i stjecanja korisnog znanja. Jedva čekamo iduće radionice, zaključila je Bagarić.



Oduševljen događanjem bio je i glavni urednik časopisa National Geographic Hrvatska, Hrvoje Prčić koji je sudjelovao na radionicama na kojima se već ovog puta tražilo mjesto više. – Ljetovanje djece u pravilu se svodi na kupanje i igru ali prečesto, nažalost, i na vrijeme provedeno uz ekrane prijenosnih računala i mobitela. A upravo je to vrijeme kad djeca, bez obveza i nametanja zadaća, u opuštenom okruženju mogu učiti najbrže. Na toj se ideji temeljio i projekt ljetnih edukativnih radionica National Geographica Hrvatska u čijoj nam se organizaciji i provedbi savršenim partnerom, već i zbog svojih nastojanja u razvijanju održivog razvoja i turizma, namentnuo turistički resort Njivice, zaključio je Prčić.



– Cijeli otok Krk obiteljska je destinacija i našoj publici želimo ponuditi doživljaj za pamćenje koji će ih podsjećati i na održive turističke sadržaje i ponudu kojom i Nnivice ali i susjedni Omišalj obiluju, istaknula je na koncu drugopg izdanja njivičkog Festivala sladoleda direktorica Turističke zajednice Omišalj Njivice, Andrea Orlić. A ona je u konačnici bila i više no zadovoljna tijekom ali i odjecima tamošnjeg Festivala koji, ustvrdila je, unatoč svojoj ne tako dugoj povijesti već postaje prepoznatljivim brendom tog otočnog turističkog središta.