Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1n
Sutra: 3° 3° 1n
23. siječnja 2020.
16. izdanje

foto Dani vina otoka Krka: Brojni posjetitelji uživali u krčkim, slavonskim i baranjskim vinima

Foto: M. TRINAJSTIĆ
Foto: M. TRINAJSTIĆ
Autor:
Objavljeno: 1. rujan 2019. u 14:53 2019-09-01T14:53:40+02:00

Uz ponuđeno iće, piće ali i taktove pratećih glazbenika, u Vrbniku su se svi ovog vikenda stigli opustiti i razonoditi. A za ovim vikendom, za koji tjedan, slijedi i nova berba, a s njom i pripreme za još jedne Dane vina

Dani vina otoka Krka manifestacija koja se, s obzirom da se u kontinuitetu održava još od 2004. godine, s razlogom prometnula u jedan od prepoznatljivijih otočnih brendova i u svom su netom održanom, šesnaestom izdanju privukli veliku pažnju otočana ali i stranih posjetitelja koji su proteklih dana hrlili put Vrbnika. Brojni štandovi domaćih, vrbničkih vinara ali i stalnih gostiju spomenutog događanja - proizvođača vina iz Osječko-baranjske županije i ove su godine, na trenutke, bili pretijesni za ugošćavanje svih koji su tijekom večernjih sati te dvodnevne manifestacije željeli kušati i upoznati sve čari izvrsnih otočnih ali i slavonskih odnosno baranjskih vina.

Na trgu Škujica gdje se već tradicionalno odvija glavnina programa, jednako kao i na svim ostalim lokalitetima tog krčkog lokalnog središta koje je pred sam početak još jedne berbe živjelo s ponosnim prikazivanjem rezultata one prošlogodišnje »trgadbe«, svi održani programi ispunili su očekivanja vinoljubaca ali i pobornika dobre zabave. Uz ponuđeno iće, piće ali i taktove pratećih glazbenika, u Vrbniku su se svi ovog vikenda stigli opustiti i razonoditi.

Foto: M. TRINAJSTIĆ

Vrhunac sezone

- Dani vina vrhunac su naše turističke sezone, manifestacija koja, držim, već šesnaest ljeta uspješno spaja dugu i bogatu vinsku tradiciju Vrbnika s suvremenim turističkim trendovima, rekla nam je u ovoj prigodi Sanja Polonijo, direktorica TU TZO Vrbnik, institucije koja je zajedno s Općinom Vrbnik i svim lokalnim ugostiteljima i vinarima ujedno i organizator tog događanja.

Foto: M. TRINAJSTIĆ

Prezentacije vrbničkih ali i hrvatskih enogastronomskih dosega idealna su nadopuna naše ljetne ponude a posjetitelji su očito i više no otvoreni upoznavanju tog važnog i vrijednog djela naše kulture i ponude, zaključila je čelnica vrbičkog TZ-a kojoj su se u prigodi otvorenja manifestacije priključili i vrbnički općinski načelnik Dragan Zahija ali i predstavnici Osječko-baranjske županije koja je, također već tradicionalno, suorganizator tog atraktivnog događanja.

Foto: M. TRINAJSTIĆ

- Već osmu godinu zaredom u Vrbnik dolaze i naši prijatelji, vinari i izlagači iz Osječko-baranjske županije, a sve kako bi posjetiteljima zajedno s domaćim vinarima predstavili svoje vrhunske eno-gastro proizvode te tako proslavili ovaj naš »praznik plemenite kapljice« ali i pridonijeli našim zajedničkim nastojanjima da, na korist i zadovoljstvo svih, povežemo turizam i poljoprivredu, naše more ali i »kontinent« -zaključila je Polonijo uvjerena da se u Vrbniku to nastojanje davno oživotvorilo.

Foto: M. TRINAJSTIĆ

Posla ima još

A nakon što je dvodnevna vrbnička manifestacija i službeno otvorena izložbeno-prodajnim sajmom vina, posjetitelji Vrbnika i ondje okupljenih vinara imali su priogodu uživati i u ništa manje zanimljivom i bogatom zabavnoglazbenom programu tijekom kojeg su okupljene razveseljavali i do kasno u noć rasplesavali članovi skupina Xfinity, Insula te Tria Crikvenica kao i Lidija Strika Tria odnosno Spart Jazz Quarteta koji su, osim Škujice, glazbom još ispunili i prostor Place Vrbničkog statuta te Ribarnice.

Foto: M. TRINAJSTIĆ

Tijekom jučerašnjeg dana u Vrbniku je u sklopu ove manifestacije održan i sajam vinogradarskih i vinarskih alata i opreme, a posjetitetelji Vrbnika imali su prigodu guštati i u prezentacijama pripreme domaće hrane, biciklijadi kao i nizu zabavnih ali i edukacijskih događanja s kojima Vrbenčani redovito zaključuju onaj, u tursitičkom smislu najintenziviji dio ljetne sezone. A za njim, već za koji tjedan, slijedi i nova breba a s njom i pripreme za još jedne Dane vina prije kojih otočne vinogradare i vinare ipak još čeka mnogo posla!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.