Poteškoće u Svetom Vidu Miholjicama

Čelnik krčkog komunalca: Opskrba vodom uskoro bez problema

Mladen Trinajstić

U središtu Svetog Vida jučer je mještanima na raspolaganju bila kamionska cisterna / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

U središtu Svetog Vida jučer je mještanima na raspolaganju bila kamionska cisterna / Snimio Mladen TRINAJSTIĆ

Stanovnici Svetog Vida Miholjica žalili su se da kao posljedica nedovršenih radova na izgradnji mjesnog sustava kanalizacije povremeno ostaju bez vode te da im nisu dolazile cisterne



SVETI VID Stanovnici Svetog Vida, naselja u susjedstvu Malinske, osim s »inkomodacijom« prouzročenom višemjesečnim, još uvijek u potpunosti nedovršenim radovima na izgradnji mjesnog sustava kanalizacije, a koji se i u mnogim drugim otočnim naseljima na pojedinim lokalitetima još uvijek provode unatoč činjeninici da smo već zašli u drugu polovicu »turističkog« mjeseca lipnja, posljednjih su dana suočeni i s drugim, za mnoge i ponešto neugodnijim nedaćama.


Već danima, naime, neki dijelovi tog slikovitog mjesta povremeno ostaju bez vode iz sustava javnog vodovoda, a koja nestaje (i vraća se) kao posljedica radova koji se u tom mjestu odvijaju usporedno sa zahvatima izgradnje sustava odvodnje otpadnih voda.


Što se i zašto događa u Svetom Vidu Miholjicama, dio čijih nam se stanovnika ovih dana obratio nezadovoljan svojom »bezvodnom svakodnevicom«, pokušali smo doznati od čelnog čovjeka otočnog komunalca, mr. Ivice Plišića.




Direktor krčkih Ponikava rekao nam je da se u tome mjestu proteklih mjeseci, »paralelno« s izgradnjom kanalizacijskih vodova, intenzivno radilo i na obnovi dotrajale vodovodne mreže.


– I u ovom trenutku ondje su u pogonu i dijelovi starog, ali i onog novog sustava koji bi uskoro trebao potpuno preuzeti funkciju dovođenja vode do korsinika naših usluga – objašnjava nam Plišić, istaknuvši da je prigodom izvođenja radova na nekim lokalitetima, pokazalo se kod njihova puštanja u probni rad, došlo do oštećenja vodovodnih cijevi.


Svi takvi kvarovi koji, s obzirom na rasprostranjenost i opsežnost radova, nisu ništa neobično, i u trenutku dok razgovaramo ubrazano se saniraju te bi vrlo brzo trebalo doći do normalizacije vodoopskrbe tog mjesta.


Navod jednog od stanovnika Svetog Vida koji nam je prenio da komunalci žiteljima tog naselja u vrijeme trajanja radova, odnosno višesatnih zatvaranja pojedinih vodoopskrbnih ogranaka, nisu osiguravali »rezervnu«, odnosno vodoopskrbu putem kamiona cisterna, Plišić je rekao da mora provjeriti, napomenuvši i da su, koliko je upoznat, jučer u optjecaju baš ondje trebale biti čak dvije Ponikvine vodoopskrbne kamionske cisterne.


Tome smo se nakon našeg razgovora i mi uvjerili »na licu mjesta«, jednako kao i navodima da se oštećenja na cjevovodima – rješavaju.