Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
18. siječnja 2020.
Pravo na čist zrak

Maškarano čudo u Viškovu: Nakon tradicionalnog ophoda Halubajskih zvončara zapaljen pust Smrdež

Foto M. Aničić
Foto M. Aničić
Autor:
Objavljeno: 5. ožujak 2019. u 20:19 2019-03-05T20:19:00+01:00

Tradicionalni ophod Halubajskih zvončara na Brege u Viškovu obilježio je i humanitarni gastro događaj u organizaciji Udruženja obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje

VIŠKOVO – Zadnji pusni skosi, zadnji, ali snažni i sadržajni, danas su od Brega u Viškovu napravili maškarano čudo. Pust Smrdež zapaljen je, gorio je i izgorio u ime pravde i u ime prava na čist zrak mještana, a možda s njim za koji mjesec izgori i smrad s Marišćine. A, sve su začinili i svemu glavnu i najupečatljiviju dimenziju dali Halubajski zvončari, koji su nakon tri dana obahajanja okolnih mjesta upriličili tradicionalni ophod na Brege u Viškovu, gdje ih je željno čekalo i s veseljem i dočekalo stotine građana.

Tradicionalni ophod Halubajskih zvončara na Brege u Viškovu obilježio je i humanitarni gastro događaj u organizaciji Udruženja obrtnika Viškovo-Kastav-Klana-Jelenje.

Ugostitelji i obrtnici članovi Udruženja kuhali su repu i podijelili 500 porcija repe i palente. U pripremi i kuhanju sudjelovali su konoba Kume, cafe bar Morčić, restoran Mladenka i pržionica kave i trgovački obrt Tina te brojni dugi članovi, a u nabavci namirnica pomogli su Metro i opatijski Radnik, a repu su posjetiteljima dijelili članice Crvenog križa Viškovo. Za porciju izvrsno pripremljene repe i palente trebalo je u kutiju ubaciti barem pet kuna, ali, kako nam je kazala predsjenica ovoga udruženja, slabo je to išlo.

Opširnije u tiskanom izdanju

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.