"Izabrali život"

KOMADINA ODGOVARA HDZ-ovcima: U PGŽ nema čudnih noćnih sastanaka, ni promjene stranaka

Tihana Tomičić

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

Komadina je pobrojao i sve projekte koje je Županija u ovoj godini ostvarila, ali je ocijenio i da je ovo bila teška godina za ovaj kraj – najviše zbog agonije koja traje u 3. maju.



RIJEKA – Župan Zlatko Komadina sa suradnicima, podžupanima Marinom Medarić, Markom Borasom Mandićem i Petrom Mamulom, održao je jučer posljednji press kolegij u ovoj godini, s kojeg je poručio da mu je drago što je proračun izglasan prošlog tjedna:


– Svi u Skupštini pokazali su konstruktivnost, jasnoću, transparentnost i odgovornost, čega inače ima vrlo malo u Hrvatskoj, ocijenio je Komadina.


Ocijenio je da su primjeri zagrebačke gradske skupštine i PGŽ potpuno različiti, nebo i zemlja:




– Ovdje su vijećnici pokazali da su odgovorni, jer su predlagali amandmane, i nema ničega ispod žita, niti se itko sastaje u čudnim noćnim satima, niti ima promjene strana ili političkih opcija. Toga kod nas bilo nije, i neće biti. Po tome smo različiti od nekih drugih, tvrdi Komadina odgovarajući na pitanja novinara.


Po njemu, vijećnici su u Skupštini »izabrali život«, umjesto da dopuste da projekti stanu, ili da bacaju novac poreznih obveznika na nove izbore.


Komadina je pobrojao i sve projekte koje je Županija u ovoj godini ostvarila, ali je ocijenio i da je ovo bila teška godina za ovaj kraj – najviše zbog agonije koja traje u 3. maju.


– Ipak, ja sam optimist, siguran sam da ćemo i dalje gledati brodove kako silaze s navoza u 3. maju, rekao je.


Prema riječima Marine Medarić, ona će ovu godinu najviše pamtiti po županijskim projektima na otocima, a to je u prvom redu početak gradnje na solarnoj elektrani na Cresu, kao i ulaganjima u pomorsko dobro. Veliki projekti još očekuju Unije, Crikvenicu i Cres, podsjetila je, dok je Petar Mamula naglasio da će Županija kroz tri proračunske godine u Gorski kotar putem posebno osnovanog fonda usmjeriti deset milijuna kuna.


– Pred nama je niz projekata, i najbolje bi bilo reći da mi ne čekamo Novu godinu, nego da Nova godina čeka nas da i realiziramo sve planove, rekao je Mamula.


Marko Boras Mandić ironizira, pak, činjenicu da građani PGŽ i dalje u državni proračun godišnje uplaćuju oko milijardu kuna više nego im se u njihov kraj vraća:


– Zahvaljujem građanima ove županije što grade luke na Visu ili Dubrovniku, što ulažu u aerodrome Zadar i Pula, što grade domove zdravlja u Valpovu ili Našicama. Zahvaljujem im što razvijaju Hrvatsku, koju mi iznimno volimo, zaključio je Boras Mandić.