Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
25. siječnja 2020.
Slučaj Agrokor

Za pola godine produljena istraga protiv Ivice Todorića i 14 suosumnjičenika

Snimio Darko JELINEK
Snimio Darko JELINEK
Autor:
Objavljeno: 22. studeni 2018. u 21:54 2018-11-22T21:54:25+01:00

Istraga je produljena za pola godine i trebala bi biti dovršena najkasnije u svibnju 2019. potvrdio je Hini glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić

ZAGREB Istraga u slučaju Agrokor protiv bivšeg vlasnika te tvrtke Ivice Todorića i njegovih suosumnjičenika nedavno je, sukladno zakonskim mogućnostima, produljena za najdulje šest mjeseci.

Istraga je produljena za pola godine i trebala bi biti dovršena najkasnije u svibnju 2019. potvrdio je Hini glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića te 12 Agrokorovih menadžera i revizora pokrenulo u studenome 2017. zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna.

Uz Todorića i sinove istragom u slučaju Agrokor su obuhvaćeni i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić.

Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Ukupnoj šteti uz Todorićevu navodnu »nepripadnu imovinsku korist« od milijardu i 142 milijuna kuna državno odvjetništvo pribraja i dodatnih 320 milijuna kuna pribavljenih za »pravnu osobu« krivotvorenjem isprava i nezakonitim vođenjem poslovnih knjiga.

Istražni zatvor bio je odobren jedino za Ivicu Todorića koji je nakon izručenja Hrvatskoj sproveden u zatvor u Remetincu, da bi 20. studenoga ove godine na slobodu izašao uz jamčevinu od 7,5 milijuna kuna i zabranu napuštanja Zagreba.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.