Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 0° 1
Sutra: 0° 0° 1
21. siječnja 2020.
Ministar pravosuđa

Za Bošnjakovića je slučaj Turudić završen: 'Nema razloga da mu ne vjerujem, on je naš renomirani sudac'

Foto Patrik Maček / PIXSELL
Foto Patrik Maček / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 30. rujan 2019. u 11:57 2019-09-30T11:57:42+02:00

U ovom trenutku ja vidim jedino da imamo pravomoćnu odluku da je čovjek brzo vozio", ponovio je i dodao da policija nije procesuirala situaciju sa snimke iz koje se, kako je rekao ravnatelj policije, vidi da nije stao na zahtjev presretača

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je danas da oko suca Ivana Turudića i sudskog procesa zbog prebrze vožnje jedino postoji pravomoćna odluka da je vozio brzo, a to se, kaže događa.

- Nema dvojbe, to je pravomoćno utvrđeno da je na toj dionici vozio brže nego što je dozvoljeno, to je pravomoćno. To u svakom slučaju nije nešto što je prihvatljivo ponašanje, ali nažalost događa se da vozimo brže ponekad. S te strane on je kaznu platio, taj dio je gotov. Što se tiče drugih stvari koje su se isticale u javnosti da je bježao pred policijom, policija u tom smislu nije podnijela nikakvu prekršajnu prijavu i u tom formalnom smislu prijavu nemamo i ponovio mi je priču koju je rekao medijima", rekao je ministar, a prenosi N1 televizija.

Kaže da je i sud sam u formalnom smislu potvrdio da dostava nije bila uredna. 

Na pitanje novinara je li moguće da sudac nije upoznat kako funkcionira prekršajni proces kaže:

- Ja vjerujem gospodinu Turudiću, mi se dugo znamo, to je naš renomirani sudac koji je sudio u velikim predmetima i nemam razloga da mu ne vjerujem. U ovom trenutku ja vidim jedino da imamo pravomoćnu odluku da je čovjek brzo vozio", ponovio je i dodao da policija nije procesuirala situaciju sa snimke iz koje se, kako je rekao ravnatelj policije, vidi da nije stao na zahtjev presretača.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.