Izvješće HAK-a

Vrlo gust promet u smjeru mora, kilometarska kolona od Rupe prema Rijeci

Hina

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na autocesti A7 Rupa-Diračje pred naplatom Rupa u smjeru Rijeke kolona je oko jedan kilometar



ZAGREB Na cestama u smjeru mora promet je vrlo gust, a zbog pojačanog prometa zastoji i kolone povremeno su na prilazima turističkim središtima duž obale, upozoravaju u subotu ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).


Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče pred ulaskom na autocestu u Lučkom iz smjera Buzina kolona je oko dva kilometra, iz smjera Jankomira kolona je oko jedan kilometar, a povremeno su zastoji i kolone dionicom od Zagreba do čvora Bosiljevo.


Na autocesti A3 Bregana-Lipovac pred graničnim prijelazom Bajakovo na izlasku iz Hrvatske kolona je oko dva kilometra, na autocesti A4 Goričan-Zagreb pred naplatom Goričan u smjeru Zagreba i na autocesti A7 Rupa-Diračje pred naplatom Rupa u smjeru Rijeke kolona je oko jedan kilometar.




Zbog pojačanog prometa zastoji i kolone povremeno su na prilazima turističkim središtima duž obale.


Zbog prometne nesreće između čvorova Novska i Okučani vozi se jednim trakom u smjeru Lipovca, a zbog prometne nesreće kod čvora Škurinje u oba smjera vozi se otežano uz ograničenje.


Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će danas od 4 do 14 sati,u nedjelju od 12 do 23 sata, u utorak od 15 do 23 sata te u srijedu 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1.

Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila u pojedinim trajektnim lukama moguća su odstupanja od uobičajenog reda plovidbe.